• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786991

Douglas houten balken

Het verschil tussen Douglas balken en Douglas regels zit in de kopmaat. Douglas hout met een kopmaat groter dan 5 x 7 cm noemen wij een balk. Hout met een kleinere kopmaat noemen we een regel. Douglas balken zijn zwaarder dan regels en daardoor heel geschikt voor het maken van een houtconstructie, zoals bijvoorbeeld de dakconstructie van een Douglas overkapping. Lees er meer over in ons stappenplan Douglas overkapping maken.

2 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

2 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

Soorten Douglas balk

U kunt bij ons een Douglas balk krijgen in blank Douglas hout of geïmpregneerd Douglas hout. Daarnaast bieden wij ook zwart Douglas hout aan, de diepzwarte kleur van dit hout geeft een bijzondere uitstraling aan uw houtconstructie.

Afmetingen Douglas balken

Op onze website vindt u diverse standaard afmetingen van Douglas balken die wij op voorraad hebben. Bent u op zoek naar Douglas hout in andere afmetingen dan wij standaard aanbieden, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Dankzij onze rechtstreekse contacten met Douglas zagerijen kunnen wij ook specifieke gewenste afmetingen van een Douglas balk op bestelling leveren.

Kwaliteit Douglas balken

De balken die u bij Tuinafscheiding.nl vindt, zijn van de beste kwaliteit Douglas hout. Het Douglas hout is namelijk 4 ex-log gezaagd, wat betekent dat de Douglas balken geen volledig hart in de balk hebben, maar een deel van het hart van de stam waaruit gezaagd is. Hierdoor zijn onze Douglas balken steviger en zullen minder snel scheuren of kromtrekken.

Daarnaast zijn de balken bandgezaagd, een uniek zaagproces waardoor de Douglas balk aan vier zijden licht ruw is, wat zorgt voor een mooie robuuste uitstraling. Wij zijn uniek Nederland met het leveren van vierzijdig bandgezaagde Douglas balken.

Naast Douglas balken hebben wij ook andere houtproducten van Douglas hout:

Douglas palen
Douglas regels
Douglas planken
Zweeds rabat Douglas

Douglas rabatdelen
Schaaldelen
Douglas vellingdelen
Douglas terrasplanken
Douglas tuinschermen
Douglas tuindeuren
Douglas ramen en deuren
Douglas rabatschutting
Accessoires voor Douglas houtbouw


Douglas tuinhout is in vergelijking met andere houtsoorten grof en kan splinters, wankanten en scheuren bevatten. Dit zijn eigenschappen die bij de houtsoort horen. Zwarte vegen op het hout komen door contact met staal en zijn natuurlijk, deze kunnen gemakkelijk verwijderd worden.

Lees ook ons blog over Douglas hout behandelen en informatie over een veranda bouwen.