• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786991

Douglas houten palen geschaafd

Geschaafde Douglas palen zijn gedroogd en mooi glad afgewerkt. Daardoor hebben de palen een wat strakkere uitstraling dan de fijnbezaagde, ruwere palen. Het voordeel van Douglas palen die geschaafd zijn, is dat het wat gemakkelijker te verwerken is en dat de dikte regelmatiger is. 

10 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

10 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

In ons assortiment vindt u Douglas palen geschaafd in verschillende afmetingen. Er zijn diverse kopmaten verkrijgbaar van 6,5 x 6,5 cm tot 14 x 14 cm. Ook in lengte is er veel mogelijk, wij kunnen zelfs palen leveren van 5 meter lang! Handig voor als u bijvoorbeeld aan de slag gaat met een schuur bouwen, veranda bouwen of bij een Douglas overkapping maken. Voor dragende constructies raden wij aan de palen op betonpoeren te zetten, zodat het hout niet in contact komt met de grond en niet gaat rotten. Lees hierover meer in ons blog over een betonpoer plaatsen.

Soorten Douglas palen geschaafd

Onze geschaafde Douglas palen zijn verkrijgbaar in blank of geïmpregneerd Douglas hout. Veel mensen houden van Douglas vanwege de warme, roze-achtige kleur die het van nature heeft. Dan zijn de blanke Douglas palen geschaafd een goede keuze. De geïmpregneerde geschaafde Douglas palen zijn door het impregneren wat duurzamer dan de blanke palen.

Schutting met geschaafde Douglas palen

Voor het plaatsen van een schutting met Douglas palen geschaafd, kunt u ook kiezen voor onze geschaafde palen met sponning. U kunt deze gebruiken in combinatie met geschaafde Douglas rabatplanken met blokhutprofiel of rabat profiel. Deze planken schuift u in de sponningen en zo bouwt u een volledige schutting op van geschaafd Douglas hout.

Lees ook ons blog over Douglas hout behandelen.