• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786991

Schoren

Een schoor is een schuine balk die zorgt voor meer steun voor de dakconstructie van bijvoorbeeld een veranda, overkapping of kapschuur. De schoren worden bevestigd tussen de palen (staanders) en de dakconstructie. 

24 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

24 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

Schoren worden ook wel steunbalken genoemd, omdat ze zorgen voor extra stevigheid van de constructie. Een schoor is niet alleen functioneel, maar staat ook mooi. Vooral bij kapschuren en veranda’s met een landelijke uitstraling worden schoren vaak toegepast. Maar ook bij een pergola is het niet ongebruikelijk om schoren te gebruiken. Het ‘breekt’ de rechte lijnen van het geheel en zorgt daarmee voor een sierlijker model pergola. Daarnaast is het ook functioneel als u bijvoorbeeld de pergola wilt laten begroeien met klimplanten. Dan kunnen schoren zorgen voor een extra sterke constructie die het gewicht van de planten kan dragen.

Bij Tuinafscheiding.nl vindt u een uitgebreid assortiment kant en klare schoren van Douglashout. Deze Douglas schoren zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, de aangegeven lengte is de afmeting van het lange gedeelte van de steunbalk.

U kunt kiezen voor een schoor van gladgeschaafd hout of fijnbezaagd, ruw, douglashout. De fijnbezaagde variant zorgt, in combinatie met fijnbezaagde palen, voor een robuuste uitstraling van de constructie. Naast rechte modellen hebben wij ook gebogen schoren in ons assortiment, deze zijn nog sierlijker door de glooiende lijnen. Deze schoren kunnen wij leveren in blank hout en geïmpregneerd hout.