• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786991

Schapenhek

Voor een tuinafscheiding met landelijke uitstraling is een hekwerk als het schapenhek heel geschikt. Behalve als afscheiding voor een tuin, staat het ook mooi als afscheiding in een park of weiland. U heeft keuze uit twee varianten: Engels hekwerk of Frans hekwerk.  U kunt bij ons deze hekwerken per rol bestellen. Hieronder ziet u ons assortiment.

4 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

4 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

Engels hekwerk

De uitvoering van het Engelse schapenhek is wat grover dan bij het Franse schapenhek. De punten zijn met een kapmes gemaakt, waardoor het een natuurlijke en pure uitstraling heeft. Het Engelse hekwerk is verkrijgbaar in verschillende latafstanden. Hiermee wordt de opening tussen de kastanje latten bedoeld. Er is Engels hekwerk met 4 tot 5 centimeter latafstand en met 8 tot 9 centimeter latafstand. Het schapenhek met de grootste latafstand heeft een nog meer open karakter waardoor het als omheining nog wat vriendelijker oogt.

Frans hekwerk

Bij het Franse hekwerk zijn de punten zorgvuldig geschaafd. Die afwerking zorgt voor een wat strakkere uitstraling. Ondanks dit verschil heeft Frans hekwerk net als Engels hekwerk een hele vriendelijke en landelijke uitstraling. Het Franse schapenhek is alleen verkrijgbaar met een latafstand van 4 tot 5 centimeter.

Bevestigingsmateriaal schapenhek

U kunt bij ons uiteraard ook terecht voor het juiste materiaal om uw schapenhek goed te bevestigen. Om het hek stevig neer te zetten heeft u kastanjehouten palen nodig. U kunt het schapenhek hieraan vastmaken met zogenaamde draadkrammen die u ook eenvoudig online kunt bestellen.

Onderhoud schapenhek

Een schapenhek is gemaakt van ruw kastanjehout wat geen onderhoud nodig heeft om de levensduur te verlengen. Gemiddeld gaat een schapenhek 15 tot 20 jaar mee. Het hout zal onder invloed van het weer vergrijzen, wat de natuurlijke uitstraling nog meer benadrukt.


Heeft u vragen over een schapenhek? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag!

Lees ook ons blog over het plaatsen van een schapenhek.