• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786991

Plaatmateriaal

Gaat u aan de slag met een tuinhuis of overkapping voor buiten? Ook voor hout plaatmateriaal en plaatmateriaal voor buiten bent u dan bij ons aan het juiste adres. Hieronder vindt u ons assortiment met onder meer underlayment platen. Deze Underlayment platen zijn verkrijgbaar in twee diktes, namelijk 9 mm en 18 mm.

Plaatmateriaal Underlayment

Underlayment plaatmateriaal is te gebruiken voor de afwerking van wanden en daken. Het is een eenvoudige manier om snel bijvoorbeeld een wand aan de binnenkant af te werken. De Underlayment platen van 9 mm dik worden vaak gebruikt achter gipsplaten om zo de constructie wat te verstevigen. Het underlayment plaatmateriaal van 18 mm dik is geschikt om te gebruiken als dakbeschot voor een tuinhuis of overkapping. Om het dak vervolgens waterdicht te maken, kunt u EPDM folie gebruiken als dakbedekking.

Gaat u zelf aan de slag met een overkapping? Bekijk dan ook eens ons handige stappenplan voor een Douglas overkapping maken.

10 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

10 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

Andere soorten plaatmateriaal

Naast Underlayment vindt u hieronder nog veel meer soorten plaatmateriaal voor buiten. Dit is vooral plaatmateriaal van hout. Bijvoorbeeld de OSB constructieplaat. Een veelzijdig soort plaatmateriaal dat u kunt gebruiken voor veel doeleinden, zoals vloeren, wanden en zelfs bekisting. Maar ook betonplex plaatmateriaal is zeer degelijk en zeer geschikt als plaatmateriaal voor buiten zoals windveren kunt u ons Garantieplaat easy prime plaatmateriaal gebruiken. Wilt u duurzaam plaatmateriaal wat qua gewicht niet te zwaar is, dan raden wij u ons Okoumé multiplex plaatmateriaal aan.

Plaatmateriaal Steenschotten

Een bijzonder plaatmateriaal van hout zijn Steenschotten. Deze platen bestaan uit hout wat wordt samengeperst door draadstangen en worden steeds populairder in Nederland. De mogelijkheden zijn eindeloos: met steenschotten kunt u zelf maken wat u wilt. Deze populaire houten schotten hebben een verweerde look. Dit komt door het gebruik in steenfabrieken. De warme stenen worden uit de oven op de steenschotten gelegd, waardoor het hout verweert.
Steenschotten kopen doet u eenvoudig online bij Tuinafscheiding.nl. Lees hieronder meer over de mogelijke toepassingen of bekijk onze inspiratiepagina Steenschotten op Pinterest.

Steenschotten terras

Wat kunt u maken met steenschotten? De vraag is eigenlijk: wat niet? Voor een stoer en robuust terras zijn de schotten heel geschikt. Door de grote afmeting lijkt het terras bovendien groter. Heeft u een houten veranda, dan passen steenschotten hier ook uitstekend bij als vloer. Anders dan bijvoorbeeld vlonderplanken, is de vloer sneller gelegd en door het stalen c-profiel is er een mooie afwisseling tussen de materialen staal en hout. Dit benadrukt nog meer de stoere uitstraling.

Steenschotten tafel

Een andere toepassing is de steenschotten tafel. De verweerde look past goed in een interieur met pure en natuurlijke elementen. Gaat u een steenschotten tafel maken die als eettafel dienst doet, dan is de combinatie met een stalen frame erg fraai. Deze stoere look past goed bij een inrichting met industrieel karakter. Maar een steenschotten tafel kan ook een stoere salontafel zijn. Met een frame van stalen buizen en wielen eronder past ook deze steenschotten tafel goed bij een industrieel interieur.

Kiest u voor een steenschotten tafel met houten poten dan blijft de uitstraling robuust, maar met een wat zachter karakter. Dit is een mooie aanvulling op een interieur met pure en lichte tinten.