• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 12:00 uur!

0342 786991

Kapur hardhout

Kapur planken

Kapur hardhout is vergelijkbaar met Bankirai, maar de prijs is vaak wat aantrekkelijker. Het hout heeft een egale roodbruine kleur die een warme uitstraling geeft. Kapur is heel stabiel hout en ‘werkt’ daardoor veel minder. U vindt op onze site vooral vlonderplanken van Kapur. Door de hoge duurzaamheid is het hout namelijk bij uitstek geschikt voor een mooie vlonder waar u lang plezier van heeft.

Waar komt het vandaan?
Kapur komt voornamelijk uit Maleisië en Indonesië.

Hoe lang gaat het mee?
Net als Bankirai is Kapur zeer duurzaam en gaat het gemiddeld tot wel 25 jaar mee.

Hoe kan ik het bewerken?
Kapur is letterlijk hard hout, maar wel goed te zagen. Als u gaat schroeven in het hout adviseren wij om de gaten eerst voor te boren. Als u een vlonder aan gaat leggen met Kapur planken, dan kunt u ook gebruikmaken van speciale vlonderschroeven. Deze schroeven zijn gemaakt om direct in het hout te schroeven en in dat geval is voorboren dus niet nodig.

Kapur hoeft niet behandeld te worden om de levensduur te verlengen. Onder invloed van het weer zal het onbehandelde hout vergrijzen, wat liefhebbers van deze houtsoort vaak mooi vinden. Wilt u liever de originele warme kleur behouden, dan kunt u Kapur behandelen met hardhout olie, ook wel Bankirai olie genoemd.

Net als andere houtsoorten kan Kapur hout noesten bevatten, dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit van het hout.

 

Bekijk ons assortiment Kapur terrasplanken.