• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 12:00 uur!

0342 786991

Stormschade schutting

Een storm is niet ongebruikelijk in ons land. Dit kan zorgen voor stormschade aan uw huis, maar ook stormschade aan uw schutting. Verzekeraars kunnen een vergoeding bieden in dit geval, de moeite waard dus om dit van tevoren eens uit te zoeken!

Wat kunt u doen bij stormschade in uw tuin

Als u de schade wilt doorgeven aan uw verzekeraar is bewijs het meest belangrijk. Foto’s maken zodra dit kan is dan ook de eerste stap. Noteer daarbij ook de datum en het tijdstip, de verzekeraar zal de schade namelijk ook beoordelen op basis van onafhankelijke informatie over het moment waarop de schade is ontstaan. Bij storm worden bijvoorbeeld gegevens van het KNMI geraadpleegd. Melden zij windkracht 7 dan is er officieel sprake van storm en kunt u dus de stormschade melden.

Welke vergoeding voor stormschade?

De vergoeding voor stormschade waar u recht op heeft, hangt uiteraard af van de polisvoorwaarden van uw verzekering. In het geval van schade in uw tuin, moet u dan meestal kijken naar de voorwaarden van uw opstalverzekering. Vaak is er sprake van een eigen risico.
Heeft u de schutting op de erfgrens staan? Dan is de uitkering van de schade voor de helft voor u. De andere helft is voor de buren, omdat zij ook verantwoordelijk zijn voor de schutting.

Naast een vergoeding in geld, kan het voorkomen dat uw verzekeraar een vergoeding van stormschade in natura aanbiedt.

Offerte voor vergoeding stormschade schutting

Uw verzekeraar kan vragen om een offerte om de vergoeding van stormschade aan een schutting te bepalen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte, we helpen u graag! Bekijk onze contactgegevens.


U kunt geen rechten ontlenen aan dit artikel. Ons doel is u te informeren over de mogelijkheden, maar alleen uw verzekeraar kan u precies vertellen of u recht heeft op vergoeding bij stormschade.

 

Stormschade schutting