• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786991

Eikenhout

Een voordelig alternatief voor hardhout is eikenhout. Het is namelijk een inheemse en harde houtsoort, die erg duurzaam is. Gemiddeld gaat eikenhout 20 tot 25 jaar mee. Lees hier meer informatie over Eikenhout.

U kunt eikenhout voor veel verschillende doeleinden gebruiken, zoals een tuinafscheiding, tuinhek of voor het maken van een kapschuur. Op Tuinafscheiding.nl vindt u alle materialen om zelf aan de slag te gaan: eiken palen en eiken planken.

Eikenhouten planken en balken

In ons assortiment vindt u verschillende soorten en afmetingen van eikenhouten balken en planken. Heeft u een afmeting nodig die niet op de website staat? Neem dan gerust contact met ons op. Dankzij onze contacten met zagerijen kunnen wij afwijkende afmetingen vaak toch leveren.

Eikenhout voor buiten

Voor schuttingen en ander constructies buiten is eikenhout zeer geschikt. Het hout reageert echter wel op weersomstandigheden en kan daardoor licht vervormen en scheuren. Daarnaast zal de kleur van het eikenhout vergrijzen. Dit zijn natuurlijke eigenschappen van het hout en maakt het daardoor juist geliefd bij mensen die houden van een landelijke uitstraling. Al deze eigenschappen hebben overigens geen invloed op de kwaliteit van het hout.

Bevestiging Eikenhout

Voor het monteren van eikenhout adviseren wij u om uitsluitend RoestVrij Stalen (RVS) bevestigingsmaterialen te gebruiken. Er komt namelijk looizuur vrij uit het hout en dit kan lelijke vlekken veroorzaken als u geen RVS bevestigingsmateriaal gebruikt. Het looizuur kan ook natuursteen aantasten, daarom raden wij u aan om dit af te dekken.

Eikenhout kopen

Wilt u aan de slag met eikenhout, dan kunt u bij ons eenvoudig online eikenhout kopen. U bestelt eenvoudig vanachter uw computer het materiaal dat u nodig heeft en wij bezorgen het bij u thuis. Bovendien kunt u bij ons niet alleen online eikenhout kopen, maar ook het bevestigingsmateriaal. Zo heeft u in één keer alle benodigde materialen in huis en kunt u direct aan de slag!

Ons assortiment bestaat uit:
Eiken palen
Eiken balken
Eiken planken

Lees ook ons blog over eikenhout behandelen.