• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Eikenhouten balken

Eikenhouten balken en eikenhouten regels kunt u voor veel doeleinden gebruiken in eiken houtbouw. Onze zware eiken balken van 5 x15 cm of onze eiken gordingen van 7,5 x15 cm zijn ideaal toepasbaar bij het bouwen van een eiken overkapping, eikenhout kapschuur of andere constructies van eikenhout.

De eiken balken en gordingen zijn fijnbezaagd en hebben een lichtruw oppervlak wat het robuuste karakter van deze houtsoort mooi benadrukt.

3 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

3 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

Tuinafscheiding.nl heeft naast eiken balken en eiken gordingen ook:

Al ons fijnbezaagde eikenhout is vers met een robuuste uitstraling.

Vanwege het looizuur dat vrij kan komen uit eikenhout, adviseren wij u uitsluitend RVS bevestigingsmaterialen te gebruiken. Gebruikt u geen RVS bevestigingsmaterialen dan kan dit looizuur lelijke vlekken veroorzaken op de bevestigingsmaterialen en op het eikenhout.

Eikenhout werkt en reageert op weersomstandigheden. Dat houdt in dat er eerder sprake kan zijn van lichte vervormingen en scheurvorming in eiken balken, eiken palen en eiken regels. Verder kan eikenhout noesten bevatten. Vooral in het begin zal Eikenhout uitlogen. Het is dus belangrijk om bijvoorbeeld op natuurstenen tegels eerst een bescherming te leggen zodat het looizuur dat in eikenhout zit deze tegels niet zal aantasten.

Er is sprake van kleurverandering bij eikenhout als het onbehandeld in contact komt met vocht. Wanneer u eikenhout buiten toepast, zal het onbehandeld eerst zwart worden en daarna vergrijzen.

Lees ook ons blog over eikenhout behandelen.

Tuinhout

Bekijk ook de andere houtsoorten uit ons assortiment tuinhout:

Geïmpregneerd hout
Hardhout
Douglashout
Kastanjehout
Steigerhout
Rondhout
Composiet