• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag gesloten!

0342 786991

Rondhout

Met rondhout bedoelen we ook letterlijk rond hout. Dit zijn ronde palen die ook wel boompalen genoemd worden. Rondhout is verkrijgbaar in geïmpregneerd hout en kastanjehout. Wij hebben de ronde palen in verschillende diameters en een grote keuze in verschillende afmetingen, van 50 cm tot wel 500 cm!

De rondhout palen van geïmpregneerd hout zijn gefreesd waardoor de afwerking strak is. Houdt u van een meer natuurlijke uitstraling dan zijn kastanje ronde palen een goede optie. Deze palen zijn ‘geschild’ waardoor de afwerking grilliger is. Een nog robuustere rondhout paal is de kastanje paal met schors en een diameter van 20 tot 25 cm. Deze ronde palen kunnen wij leveren in een lengte tot wel 800 cm!

10 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

10 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

Duurzaamheid rondhout

Bij tuinafscheiding.nl kunt u ronde palen van geïmpregneerd hout of kastanjehout bestellen. De prijs van kastanjehouten ronde palen ligt wat hoger, maar dat komt omdat ook de levensduur langer is. Geïmpregneerde rondhout palen gaan gemiddeld 10 tot 15 jaar mee en voor kastanjehout geldt een levensduur van gemiddeld 15 tot 20 jaar.

De kastanje palen kunt u direct in de grond plaatsen. Gebruikt u geïmpregneerde palen, dan kunt u het beste de postsaver paalbeschermer gebruiken voor het plaatsen. Dit beschermt de paal tegen rotten zodat deze langer meegaat.

Toepassing van ronde palen

Rondhout palen kunnen voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. De meest voorkomende is het gebruik als palen voor hekwerk. Met draadkrammen kunt u gaaswerk vastmaken aan geïmpregneerde ronde palen en hier bijvoorbeeld planten tegenaan laten groeien. Maar u kunt de palen ook gebruiken om een veldhek aan te bevestigen. Ronde kastanje palen worden meestal gebruikt voor het neerzetten van een kastanje hekwerk of schapenhek op rol. Wij adviseren in dat geval om elke twee meter een paal te plaatsen. Lees ook ons blog over zelf een schapenhek plaatsen

Een andere mooie tuinafscheiding kunt u maken door de ronde palen naast elkaar te plaatsen. Hiermee creëert u bijvoorbeeld beschutting naast een terras. Voor een speels effect kunt u ervoor kiezen om de palen op verschillende hoogtes boven de grond te plaatsen.

Het plaatsen van de losse palen kan ook afgewisseld worden met andere soorten tuinafscheiding. Bijvoorbeeld gaaswerk met planten of voor een meer moderne tuin: schanskorven met natuursteen ertussen.

Boompalen

Ronde palen worden ook vaak als boompalen gebruikt. Het woord zegt het al: u plaatst de rondhout paal dan naast een boom om deze overeind te houden en ervoor te zorgen dat de stam recht groeit. Voor het plaatsen van ronde palen als boompaal adviseren wij een lengte van minimaal 250 cm.

De boompalen zijn ook heel geschikt voor het geleiden van de takken van leilindes.