• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786991

Douglas hout behandelen

Douglas hout behandelen

De levensduur van onbehandeld Douglas hout is gemiddeld 15 jaar. Wilt u er langer van genieten, kunt u Douglas hout behandelen. Op Tuinafscheiding.nl geven we u graag advies over de manieren voor Douglas hout onderhoud. Er zijn verschillende middelen voor Douglas hout onderhoud die elk een eigen functie hebben. U kunt bijvoorbeeld Douglas hout behandelen met speciale reinigers en daarna weer bewerken met lazuur of het Douglas hout beitsen. Zo beschermt u het tegen weersinvloeden en verlengt u de levensduur van het hout.

Douglashout schoonmaken
Douglas hout behandelen: olie of beits
Douglashout verven
Benodigdheden Douglashout onderhoud
Tips voor onderhoud van Douglashout

Waarom Douglas hout onderhouden

Douglas hout onderhoud is niet altijd nodig, het ligt eraan wat u zelf wilt. Kiest u ervoor om het hout niet te behandelen, dan zal het blanke hout langzamerhand vergrijzen. Die vergrijsde kleur is overigens ook populair bij liefhebbers van Douglashout.
Wilt u langer genieten van het hout of er een mooie kleur aan geven, dan is Douglas hout behandelen nodig. Er zijn producten die beschermen en waarmee u ook de originele kleur behoudt. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen voor Douglas hout beitsen of Douglas hout behandelen met verf in een bepaalde kleur.

Waarmee Douglas hout schoonmaken

Voordat u het hout gaat behandelen, is schoonmaken heel belangrijk. Er zijn drie schoonmaakmiddelen die u kunt gebruiken:

Eén van de meest voorkomende problemen bij hout is groene aanslag en algen. Het ziet er niet fraai uit, maar maakt het hout bovendien ook glad. Om deze aanslag te verwijderen kunt u het Douglas hout behandelen met onze Remmers Groene aanslag- en algenverwijderaar. Het is eenvoudig in gebruik en werkt ook preventief.

Douglas hout behandelen: hout dieptereiniger      Douglas hout behandelen: hout ontgrijzer

Als u hout heeft dat al eerder bewerkt is, kunt u het Douglas hout behandelen en schoonmaken met de Remmers Hout dieptereiniger.

Dit middel verwijdert restanten van onder meer olie, verf en lazuur van het hout. Een schrobborstel en groevenborstel worden er meteen bij geleverd.

  Heeft u hout dat al vergrijsd is, dan kunt u het Douglas hout behandelen en opfrissen met Remmers Hout ontgrijzer. Dit reinigingsmiddel zorgt ervoor dat het hout de grijze kleur kwijtraakt. Het is wel belangrijk om voor goed Douglas hout onderhoud, daarna ook weer een beits of lazuur te gebruiken, zodat de opgefriste kleur ook behouden blijft.


Douglashout beitsen of behandelen met olie?

Douglas hout behandelen met olie

 

Douglas hout beitsen

 

Voor bescherming van het hout tegen UV straling is olie een voordelige keuze. Dit is gemakkelijk aan te brengen en droogt snel. Het beschermt niet alleen tegen UV straling, maar voorkomt ook verwering en groene aanslag.

De Remmers UV bescherming Douglas Olie is ook verkrijgbaar
met een houtkleur erin verwerkt.

 

Voor goede bescherming is Douglas hout beitsen de oplossing. Speciaal voor Douglas hout behandelen met beits hebben wij Remmers HK Lazuur. Dit is een soort beits, maar met veel meer beschermende eigenschappen. Gaat u hiermee Douglas hout beitsen, dan beschermt het Lazuur tegen vocht, blauwzwam, houtrot, schimmel en algen, UV straling en aantasting door wespen.

Douglas hout behandelen met verf

Voor een mooie dekkende kleur is het ook mogelijk om Douglashout te verven met speciale Remmers verf. Bij Tuinafscheiding.nl kunt u ook geverfd Douglas hout kopen. Bij deze producten is ook de Remmers verf gebruikt. De verf geeft een mooie, dekkende kleur, maar beschermt niet tegen UV-straling en de houtnerf wordt minder zichtbaar.

Benodigdheden Douglas hout onderhoud

Tips voor het behandelen en beitsen van Douglas hout

  • Zorg ervoor dat het hout goed schoon is. Dat betekent bij nieuw hout dat u het eerst moet ontvetten. Is het Douglas hout al bewerkt of vergrijsd, dan kunt u het eerst schoonmaken met een diepte reiniger of ontgrijzer. 
  • U kunt Douglas hout beitsen beter niet in de volle zon doen, het is belangrijk dat het gelijkmatig kan drogen.
  • Begin bij het aanbrengen van de olie of beits met de naden en groeven in het hout. Daarna kunt u de grotere oppervlakten behandelen.
  • Voor het beste resultaat moet u de beits in een beweging aanbrengen. Als u tijdens het drogen nogmaals er overheen gaat, droogt het slordig op. Lijkt de beits niet goed te dekken, dan kunt u het beste wachten totdat het helemaal droog is en vervolgens nog een laag aanbrengen.