close2

Halfhouts rabat

Met onze douglas halfhouts rabatplanken maakt u eenvoudig een strakke schutting of wand voor uw overkapping of veranda.

Filteren
close2

8 producten

Filteren
close2

8 producten

Wat is halfhouts rabat?

Rabatdelen of rabatplanken zijn vaak verkrijgbaar in verschillende soorten. De naam halfhouts rabat verwijst naar het profiel van de planken. Dit is zo gemaakt dat de planken bij bevestiging strak op elkaar aansluiten, de randen vallen namelijk in elkaar. Het voordeel is bovendien dat er geen doorkijk meer is, wat deze rabatplanken heel geschikt maakt voor het plaatsen van een zichtdichte schutting.

Douglas rabatdelen

Onze rabatdelen met halfhouts profiel zijn gemaakt van douglas hout. Dit is een duurzame houtsoort die van nature 10 tot 15 jaar meegaat. De planken zijn leverbaar in verschillende kleuren. Houdt u van een natuurlijke uitstraling dan zijn blanke rabatplanken een goede keuze. Deze hebben een warme, roze-achtige kleur die kenmerkend is voor douglas hout. Na verloop van tijd zal deze kleur vergrijzen, wat een natuurlijke eigenschap is van deze houtsoort. Naast de blanke houtkleur is het halfhouts rabat ook leverbaar in geïmpregneerd en als zwarte planken. Maar ook kleuren zoals grijs en wit zijn mogelijk. Op aanvraag kunnen wij bovendien ook andere ral-kleuren leveren, neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Verschil halfhouts rabat en Zweeds rabat?

Naast halfhouts rabat zijn er ook rabatdelen met een Zweeds rabatprofiel. Het verschil is dat de rabatplanken met Zweeds rabatprofiel niet in elkaar vallen, maar over elkaar heen vallen. Dit wordt ook wel ‘potdeksel-effect’ genoemd. Bekijk hier ons assortiment Zweeds rabat.

Bekijk ook onze andere producten van douglas hout:

Douglas palen
Douglas planken
Douglas balken
Douglas schaaldelen