• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Eikenhouten planken

Eikenhout is een inheemse harde houtsoort met een lange levensduur van 20 tot 25 jaar. De duurzaamheid maakt eikenhout een goed alternatief voor hardhout. Daarnaast is eikenhout goed te behandelen met een beschermende beits of kleurbeits. Lees ook ons blog over eikenhout behandelen.

In ons assortiment eiken planken vindt u gladde en fijnbezaagde planken. De fijnbezaagde planken zijn lichtruw, wat een robuuste uitstraling heeft. Nog robuuster zijn de landelijke schaaldelen van eiken, waar nog een schorsrand aan zit.

10 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

10 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

Eikenhout bevat looizuur, daarom is het belangrijk dat u RVS bevestigingsmateriaal gebruikt bij de verwerking van het hout. Anders zal het looizuur namelijk lelijke vlekken vormen op het bevestigingsmateriaal en het hout. Daarnaast kan het zuur ook vlekken veroorzaken op stenen tegels, daarom is het belangrijk om hier bescherming over heen te leggen.

Alle houtsoorten ‘werken’ en eikenhout ook. Het reageert op weersomstandigheden: bij warmte krimpt het en door vocht zet het uit. Dat kan zorgen voor lichte vervormingen en scheuren in het hout, wat een karakteristieke eigenschap is van eikenhout. Daarnaast heeft eiken noesten op de plekken waar de takken vast hebben gezeten.
Door weersinvloeden zal ook de kleur van het hout veranderen. Eerst kleurt het eikenhout zwart en vervolgens zilvergrijs. Al deze eigenschappen hebben geen invloed op de kwaliteit van het hout.

Assortiment eikenhout

Tuinafscheiding.nl heeft naast deze eikenhouten planken ook eikenhouten palen en eikenhouten balken.

Bekijk ook de andere houtsoorten uit ons assortiment tuinhout:

Geïmpregneerd hout

Hardhout

Douglashout

Kastanjehout