close2

Eikenhouten planken

De wand van een overkapping afwerken of een eiken schutting bouwen? Met onze eikenhouten planken kunt u alle kanten op. Er zijn verschillende soorten eiken planken leverbaar. Zoekt u een specifieke afmeting die er niet tussen staat? Neem dan gerust contact met ons op!

Filteren
close2

8 producten

Filteren
close2

8 producten

Eikenhout is een harde houtsoort die van nature heel duurzaam is, de gemiddelde levensduur is 20 tot 25 jaar. Dat maakt het een goed alternatief voor hardhout, maar het ziet er wel heel anders uit. Eikenhout is lichter van kleur en zal door weersinvloeden veranderen naar zwart en uiteindelijk zilvergrijs kleuren. Om de originele kleur te behouden kunt u het eikenhout behandelen met beits, maar meestal wordt dit niet gedaan, omdat de vergrijsde kleur de landelijke uitstraling van het hout versterkt.

Dat geldt ook voor een andere natuurlijke eigenschap van eikenhout: scheurvorming. Net als andere houtsoorten blijft eikenhout ook na toepassing ‘werken’. Dat betekent dat eikenhouten planken kunnen gaan scheuren. Ook dit zorgt voor de kenmerkende rustieke uitstraling van het hout en het is niet van invloed op de levensduur van het materiaal.

Soorten eiken planken

In ons assortiment eikenhouten planken vindt u geschaafde en fijnbezaagde planken. Fijnbezaagd betekent dat de plank een ruw oppervlak heeft, wat mooi past bij het robuuste karakter van eikenhout. De geschaafde eikenhouten planken zien er wat strakker uit.

Naast de planken kunt u bij ons ook terecht voor eiken balken en eikenhouten palen.

Eiken rabatdelen

Met onze eiken rabatplanken bouwt u eenvoudig een mooie schutting of wand van eikenhout. De halfhouts rabatdelen hebben een speciaal profiel waardoor de planken in elkaar vallen. Hierdoor sluiten deze eikenhouten planken goed op elkaar aan en dat zorgt voor een mooie zichtdichte wand of schutting.

Eikenhouten schaaldelen

Robuuster kan niet: eiken schaaldelen zijn planken met een schorsrand eraan. Daardoor heeft de plank een onregelmatige en grove vorm. Erg mooi als wand voor een landelijke schuur of als schutting. Vooral als het hout uiteindelijk een vergrijsde kleur krijgt!