close2

Hardhouten palen

Op zoek naar duurzame schuttingpalen of palen voor het maken van beschoeiing? Kies dan voor hardhouten palen! Hardhout is sterk en heeft van nature een lange levensduur waardoor u er lang plezier van heeft.

Filteren
close2

17 producten

Filteren
close2

17 producten

Voor het plaatsen van tuinschermen raden wij hardhouten palen aan vanwege de levensduur. Bovendien passen ze dankzij de natuurlijke uitstraling niet alleen bij hardhouten tuinschermen, maar ook bij andere soorten houten tuinschermen en andere tuinafscheidingen zoals een kant en klaar haag.

Soorten hardhouten palen

Onze hardhouten palen kunnen van verschillende hardhoutsoorten zijn. Wij kopen tropisch hardhout in op basis van beschikbaarheid om u een gunstige prijs te kunnen bieden. Voor sommige producten vinden we echter een specifieke hardhoutsoort het meest geschikt. Daarom staat er bij sommige producten wel een hardhoutsoort vermeld.

Op onze website vindt u palen van verschillende soorten hardhout zoals: Bankirai, Azobé en Angelim Vermelho. Deze soorten zijn alle drie erg duurzaam, maar er zitten kleine verschillen in hoe het hout zich ‘gedraagt’. Het kan voorkomen dat een hardhouten paal wat kromtrekt, maar die kans is bij Angelim Vermelho kleiner dan bij Azobé. Daarom adviseren wij vaak om bij het plaatsen van een schutting te kiezen voor schuttingpalen van Angelim Vermelho.

Azobe palen

Wilt u in de tuin aan de slag met een grondkering of beschoeiing? Dan zijn Azobe palen heel geschikt. Daarnaast kunt u deze palen ook goed gebruiken als funderingspaal voor een vlonder aan het water. Het grote voordeel van deze hardhout tuinpalen is namelijk dat ze goed bestand zijn tegen vocht. Daardoor kunnen ze een sterke, maar ook duurzame constructie vormen voor een vlonder aan het water. U kunt deze Azobe palen dan combineren met mooie hardhouten vlonderplanken, maar ook vlonderplanken van andere houtsoorten zijn mogelijk.

Angelim vermelho

In ons assortiment vindt u angelim vermelho palen met een kopmaat van 6,8x6,8 en 8,8x8,8 cm. Angelim Vermelho is een hardhoutsoort die bekend staat om zijn stabiliteit en lange levensduur. De paal is erg stabiel en trekt nauwelijks krom. Ook heeft het hout een mooie tekening, waardoor de paal heel geschikt is als schuttingpaal of als hardhouten paal om bijvoorbeeld een schuttingdeur aan te bevestigen.

Fijnbezaagde of geschaafde palen

Als u hardhout tuinpalen wilt bestellen, kunt u kiezen uit fijnbezaagde en geschaafde palen. De fijnbezaagde palen hebben een robuustere uitstraling omdat het houtoppervlak nog ruw is. Dit staat mooi bij een natuurlijke schutting, maar kan ook een goede keuze zijn als een glad geschaafde paal niet nodig is, bijvoorbeeld bij het maken van beschoeiing in een beek.

Geschaafde hardhouten palen zijn meestal glad geschaafd zodat de uitstraling wat strakker is. Vaak wordt voor geschaafde palen gekozen bij het plaatsen van een hardhouten schutting. Overigens betekent glad geschaafd niet dat de paal altijd volledig glad is. Hout en ook hardhout blijft een natuurlijk product en een schaafmachine raakt niet altijd precies alle plekken van het hout. Het kan daarom voorkomen dat er nog ergens een minder glad plekje op de palen zit. Dit is dus geen productiefout, maar het gevolg van de natuurlijke eigenschap van het materiaal.

Assortiment hardhouten palen

U vindt op Tuinafscheiding.nl hardhout tuinpalen in diverse afmetingen:

 • Hardhouten paal 6x6 cm
 • Hardhouten paal 6,5x6,5 cm
 • Hardhouten paal 6,8x6,8 cm
 • Hardhouten paal 7x7 cm met sleuf
 • Hardhouten paal 8,8x8,8 cm
 • Hardhouten paal 9x9 cm met sleuf
 • Hardhouten paal 9x9 cm met diamantkop
 • Hardhouten paal 11,5x11,5 cm met diamantkop
 • Hardhouten funderingspaal 4x4 cm
 • Hardhouten funderingspaal 6x6 cm
 • Hardhouten paal 12x12 cm
 • Hardhouten paal 15x15 cm

De hardhout tuinpalen zijn leverbaar in verschillende lengtematen. Het aanbod van lengtes verschilt per soort paal, bij elk product kunt u zien welke lengtes er beschikbaar zijn. Zo hebben wij palen van normale lengte die heel geschikt zijn voor het plaatsen van een schutting. Maar ook zeer lange hardhouten palen tot wel 600 cm lang zijn mogelijk. Zie u de gewenste lengte niet staan bij het product, neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze palen van hardhout worden vaak gekozen als schuttingpaal. Hardhout kan van nature goed tegen vocht, waardoor het ook direct in de grond geplaatst kan worden, zonder dat er extra bescherming nodig is. Vanwege die positieve eigenschap zijn hardhouten palen ook zeer geschikt om te gebruiken bij het plaatsen van een grondkering of beschoeiing langs het water. De zeer lange palen zijn ook een goede keuze voor zwaardere houtconstructies, zoals veranda’s en kapschuren.

Wilt u hardhouten schuttingpalen mooi afwerken dan hebben wij ook mooie paalornamenten in verschillende uitvoeringen waar u uit kunt kiezen. Het voordeel van paalornamenten is bovendien dat het ervoor zorgt dat er geen water op de paal blijft staan. Dit is beter voor de levensduur van het hout.

Kleur hardhouten palen

Een belangrijke eigenschap van hout is dat de kleur verandert door weersinvloeden zoals zon en regen. Dat is ook bij hardhout het geval, waarbij de kleur na verloop van tijd gaat vergrijzen. Dit is geen teken van slechte kwaliteit, maar een natuurlijke eigenschap die geen nadelige invloed heeft op de levensduur van het hout. Wilt u de originele, warme kleur van het hardhout behouden? Dan kunt u de hardhout tuinpalen behandelen met bankirai olie.

Hardhouten palen kopen

U kunt uw hardhouten palen kopen via onze website, maar het is ook mogelijk om ze op te halen bij onze vestigint in Barneveld. Heeft een specifieke afmeting nodig die niet op onze site staat? Neem dan gerust contact met ons op.

Andere producten van hardhout
In ons assortiment vindt u ook andere producten van hardhout, zoals hardhouten balken & regels, maar ook hardhouten planken en hardhouten tuinschermen.