close2

Eiken balken

Op zoek naar mooi en sterk hout voor een overkapping? Dan zijn onze eiken balken de juiste keuze! Hiermee bouwt u een duurzame eiken kapschuur of veranda.

Filteren
close2

3 producten

Filteren
close2

3 producten

Eikenhout is van nature heel duurzaam en gaat gemiddeld 20 tot 25 jaar mee. Hierdoor zijn onze eiken balken ideaal voor zware houtbouw. Bijvoorbeeld als gording of ander onderdeel van de houtconstructie.

De eikenhouten balken zijn fijnbezaagd, wat betekent dat het oppervlak nog ruw is. Dit benadrukt de robuuste karakter van het hout en zorgt voor een landelijke uitstraling.

Eigenschappen eikenhouten balken

Eikenhout is een sterke en inheemse houtsoort, waardoor het een goed alternatief is voor hardhout. Het ziet er echter wel anders uit en bovendien heeft eikenhout andere eigenschappen. Eiken balken zullen door weersinvloeden vergrijzen, eerst wordt het hout zwart uiteindelijk zilvergrijs. Daarnaast zal eikenhout, net als andere houtsoorten, ook na het toepassen blijven ‘werken’. Eiken balken kunnen daardoor scheuren gaan vertonen, dit is een natuurlijke eigenschap en heeft geen invloed op de kwaliteit van het hout. Bovendien zijn de scheuren in combinatie met de vergrijsde kleur kenmerkend voor de rustieke uitstraling van eikenhout.

Afmetingen eikenhouten balken

Onze eiken balken zijn leverbaar in verschillende kopmaten en lengtes. Heeft u een andere afmeting nodig? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen, wij kunnen in de meeste gevallen ook afwijkende maten leveren.

Naast eiken balken kunnen wij ook eikenhouten palen en eikenhouten planken leveren.