close2

Heidematten

Met een heidemat schutting zet u echt iets moois neer. Een schutting gemaakt van heide past goed in een groene of bosachtige tuin. In ons assortiment vindt u heidematten met een fijne structuur en een grove structuur in verschillende hoogtes.

Filteren
close2

10 producten

Filteren
close2

10 producten

Fijne heidematten

De heidematten classic met een fijne structuur zijn gemaakt van jonge heidewortels. Dit zijn dunne stengels die op elkaar geweven zijn met dun ijzerdraad. De heidewortels zijn ca. 1 cm dik. U kunt deze matten het beste bevestigen aan een gaasmat of andere ondergrond zoals bijvoorbeeld een bestaande schutting. Deze fijne nature heidemat is heel geschikt om klimplanten tegenaan te laten groeien. U heeft dan wel direct privacy door het plaatsen van de mat, maar uiteindelijk vormt zich een volledig groene tuinafscheiding als de planten verder groeien.

Een fijne heidemat is ook heel geschikt als balkonscherm. Het voordeel van de fijne structuur is dat het de balkon afscheiding niet te druk maakt, maar omdat de heidewortels een grillige vorm hebben is de uitstraling ook heel natuurlijk. Hiermee maakt u van uw balkon een kleine tuin.

De mat heeft een ondergrond nodig waar u hem aan kunt bevestigen en daar is de reling van een balkon meestal erg geschikt voor. Met ty-raps oftewel trekbandjes maakt u de mat eenvoudig vast aan het balkonhek.

Grove heidematten

Deze grove heidematten classic zijn gemaakt van grotere heidewortels en hebben een robuuste, onregelmatige structuur. Deze heidewortels zijn ca. 3 cm dik. Het plaatsen van een heidemat schutting zorgt ervoor dat u een tuinafscheiding heeft die nauwelijks opvalt, omdat dat deze opgaat in de groene omgeving van een tuin. Dankzij de donkerbruine kleur passen de matten ook goed bij een bosachtige tuin. Ook de grove heidematten zijn een goede ondergrond voor klimplanten.

Ook grove heidematten classic kunnen als balkonscherm geplaatst worden. Door de donkere kleur en robuuste structuur raden we aan om dit niet bij kleine balkons toe te passen, daarvoor zijn de fijnere heidematten wat geschikter. De grove mat kan ervoor zorgen dat de ruimte kleiner oogt. De mat kunt u met trekbandjes of tie-wraps snel en eenvoudig monteren. Een balkonhek is meestal een prima constructie om de heidemat aan vast te maken, hiervoor hoeft u niet ook nog een gaaspaneel te plaatsen.

Door de mat als balkonscherm te combineren met groene planten krijgt u een prachtige natuurlijke uitstraling en voelt uw balkon aan als een echte tuin!

Afmetingen heidemat schuttingen

Onze heidematten zijn leverbaar in verschillende hoogtes, zoals 100 cm en 200 cm en hoogtes daar tussenin: 150 en 175 cm. De lengte van een heidemat is ca. 450 tot 500 cm. Omdat het een natuurlijk product is, kan er dus wat verschil zitten in de lengte.

Wilt u graag een kortere of minder lange mat van bijvoorbeeld 300 cm, dan is deze eenvoudig op maat te maken. U kunt de hoogte van de mat korter maken door de heidewortels af te knippen met een snoeischaar. In de breedte kunt u de mat inkorten door het ijzerdraad tussen de heidewortels door te knippen op de gewenste lengte.

Heidemat schutting plaatsen

Het plaatsen van een schutting met heidematten classic is relatief eenvoudig. Een heidemat schutting heeft wel een stevige ondergrond nodig, zoals een bestaande schutting of een gaaspaneel. Met trekbandjes kunt u de matten hieraan vastmaken.

Voor het plaatsen van de gaaspanelen heeft u verschillende keuzes. Er zijn gaaspanelen met een houten kader, maar een gaasmat zonder houten rand is ook een goede ondergrond voor een heidemat schutting. De gaasmat kunt u plaatsen tussen schuttingpalen, wij raden u aan om hardhouten palen te gebruiken. Deze zijn duurzaam en hebben een mooie natuurlijke kleur die goed past bij de kleur van de matten. U vindt hierboven ook alle producten die nodig zijn om een schutting met matten te plaatsen, zoals de hardhouten palen en de bevestigingsmaterialen voor de gaasmatten en trekbandjes voor het vastmaken van de natuurlijke mat aan het gaas.

Heidematten worden geleverd op rol, waardoor ze makkelijk te vervoeren zijn.

Andere natuurlijke tuinafscheidingen

Vindt u de kleur van heidematten mooi, maar mag het nog wel wat robuuster? Dan zijn boomschorsmatten een goed alternatief. Door het boomschors is deze natuurlijke mat nog wat grover van structuur wat een stoere uitstraling geeft.
Naast heidematten en boomschorsmatten zijn er nog meer natuurlijke tuinafscheidingen verkrijgbaar, zoals de bamboe schutting, rieten schutting, wilgentenen schutting, kant en klaar haag en schutting van steenkorven.

Vindt u het lastig om een keuze te maken? Vraag ons gerust om meer informatie of advies! U kunt ons bellen en mailen of een bezoek brengen aan onze vestiging in Barneveld.