close2

Rieten schutting

Een voordelige natuurlijke tuinafscheiding is de rieten schutting van rietmatten of rietschermen. Snel te plaatsen en neutraal van kleur dus het past in iedere tuin! Bovendien zijn rietmatten ook heel geschikt voor het verfraaien van een oude schutting of om te laten begroeien met klimplanten.

Filteren
close2

11 producten

Filteren
close2

11 producten

De kleur van riet is licht en daardoor past het in elke tuinstijl. Vaak zien we de rieten schutting in groene tuinen met veel beplanting, vanwege de natuurlijke uitstraling. Maar het kan ook juist een leuk contrast vormen in een moderne tuin als schutting of als onderdeel van de tuin. En zoekt u een balkonschutting? Rietmatten zijn ook bij uitstek geschikt om privacy te creëren als balkonscherm!

Rietmatten

Heeft u een schutting die er niet zo mooi uitziet? Of wilt u graag een groene haag van klimplanten, maar ook graag meteen privacy? Dan zijn rietmatten de ideale keuze. Ze zijn voordelig in prijs en eenvoudig te monteren aan bijvoorbeeld een oude, bestaande schutting. Zo heeft u in een handomdraai een rieten schutting.

Maar u kunt de rieten matten ook eenvoudig plaatsen met gaasmatten als ondergrond. Hiervoor plaatst u hardhouten palen met gaas ertussen. Vervolgens bevestigt u de rieten matten tegen het gaas en zo heeft u snel een mooie natuurlijke tuinafscheiding staan. Vaak worden er ook klimplanten onderaan de rieten schutting geplaatst zodat de rieten matten volledig kunnen begroeien. Ideaal, want u heeft wel meteen privacy in uw tuin en na verloop van tijd een volledig groene schutting.

De rietmatten worden geleverd op een rol en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Het vervoer is dankzij het oprollen eenvoudig zelf te regelen, maar wij kunnen de matten uiteraard ook bij u thuis bezorgen.

Rietschermen

Om het nog eenvoudiger te maken, kunt u bij ons ook rietschermen bestellen. Dit worden ook wel rietplaten genoemd, omdat ze gemaakt zijn van geperst riet. Deze rietschermen kunt u net als houten tuinschermen plaatsen met schuttingpalen. Zo heeft u snel een mooie rieten schutting in uw tuin!

Naast de rieten schutting hebben wij nog veel meer mogelijkheden voor een natuurlijke tuinafscheiding. Bamboematten zijn bijvoorbeeld ook neutraal van kleur, maar ook iets duurzamer dan rietmatten. Gaat u liever voor een donkere kleur, dan zijn wilgenmatten, heidematten en boomschorsmatten goede alternatieven.

Twijfelt u over de keuze voor een rieten schutting? U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie. Onze medewerkers geven u graag vrijblijvend een deskundig advies.