close2

Hardhouten planken

Een duurzame schutting bouwen? Dan zijn onze hardhouten planken de juiste keuze. In combinatie met hardhouten palen zet u zo een tuinafscheiding neer waar u wel 15 tot 20 jaar plezier van heeft!

Filteren
close2

6 producten

Filteren
close2

6 producten

In ons assortiment vindt u verschillende soorten hardhouten planken. Zo kunt u kiezen voor planken met een geschaafd oppervlak voor een strakke schutting of juist fijnbezaagde, ruwe planken voor een tuinafscheiding met robuuste uitstraling. Of kies voor een elegante v-groef hardhouten plank, waarmee u een mooi lijnenspel krijgt in de schutting.

Schutting maken met hardhouten planken

Wilt u met hardhouten planken zelf een schutting maken? Plaats dan hardhouten palen maximaal 150 cm uit elkaar. Vervolgens bevestigt u aan beide kanten van de paal de hardhouten planken. U kunt zo zelf de tussenruimte bepalen en daarmee ook de zichtdichtheid van uw hardhouten schutting. Voor het vastmaken van de planken raden we u aan om RVS schroeven te gebruiken om vlekken op het hout te voorkomen.

U kunt ook zelf een schutting bouwen met onze hardhouten rabatdelen. Deze schuift u in hardhouten sleufpalen waarmee u eenvoudig zelf kunt bepalen hoe hoog uw tuinafscheiding wordt.

Wilt u graag snel een hardhouten schutting neerzetten? Dan kunt u ook kiezen voor onze kant en klare hardhouten tuinschermen.

Kleur hardhouten planken

Hardhout heeft van nature een warme, bruine kleur. Onder invloed van het weer zal dit gaan vergrijzen. Dat is een natuurlijke eigenschap van het hout en betekent niet dat het van slechte kwaliteit is. Het vergrijzen heeft bovendien geen invloed op de levensduur van het hardhout. Wilt u graag de originele kleur behouden? Dan kunt u het hout behandelen met Bankirai olie.

Wilt u meer weten over het onderhoud van hardhouten planken of zoekt u een specifieke afmeting die niet op onze website staat? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag met meer informatie en professioneel advies.