close2

Bamboe schutting

De bamboe schutting is een van de populairste natuurlijke matten dankzij de warme kleur. Met deze bamboeschermen creëert u echt sfeer in uw tuin met een Oosterse touch! Er is keuze uit verschillende soorten bamboematten op rol die u eenvoudig kunt plaatsen met gaas.

Filteren
close2

14 producten

Filteren
close2

14 producten

Bamboe schuttingen staan bekend om de mooie natuurlijke uitstraling. De kleur is neutraal waardoor het bij verschillende soorten tuinstijlen past. En u kunt de natuurlijke uitstraling nog meer benadrukken door de klimplanten te laten groeien tegen het scherm aan. Hierdoor krijgt u uiteindelijk een volledig groene schutting.

Soorten bamboe schuttingen

Wij leveren diverse soorten bamboe matten die u kunt bevestigen aan gaasmatten, zodat u bamboe tuinschermen heeft. De meest voordelige optie is een gespleten bamboemat op rol.eze is vrij plat waardoor het ook een goede ondergrond is voor klimplanten. Wilt u wat meer uitstraling, dan is een mat van volle bamboestengels een goede optie. Daarnaast hebben we ook nog een gelakt bamboescherm die door de behandeling met lak wat langer meegaat. En als u wat bijzonders wilt, dan is ons bamboescherm ‘black’ een aanrader. Deze is gemaakt van zeer donkerbruine bamboestengels die zorgen voor een chique uitstraling. Door de donkere kleur is deze bamboe schutting wel wat nadrukkelijker ‘aanwezig’ in de tuin dan de lichtere bamboematten.

Bamboemat op rol

Wij verkopen vooral bamboematten op rol. Dit is handig met vervoer, want een opgerold bamboescherm past over het algemeen goed in de auto. Maar wij kunnen uiteraard uw bamboematten ook thuisbezorgen.

Bamboe schutting plaatsen

Het plaatsen van een bamboemat is vrij eenvoudig. U heeft hiervoor wel een goede ondergrond nodig, bijvoorbeeld een bestaande schutting of een gaasmat. Een bestaande schutting kan op een mooie en eenvoudige manier opgeknapt worden met een bamboemat, maar het is ook handig als u buren heeft die liever een houten schutting willen. Aan uw zijde kunt dan een bamboescherm bevestigen en er toch een bamboe schutting van maken.

Bamboematten en klimplanten

U kunt er ook voor kiezen om klimplanten te laten groeien tegen een bamboemat aan. Hierdoor krijgt u uiteindelijk een mooie groene bamboe schutting. Het voordeel van het plaatsen van een bamboemat achter de klimplanten is dat u wel meteen privacy heeft in de tuin, ook als de planten nog laag zijn. Wilt u wel direct een volledig groene tuinafscheiding? Bekijk dan eens ons assortiment kant en klare hagen.

Alternatief voor bamboe schutting

Is een bamboemat niet wat u zoekt? Dan kunt u bij ons ook terecht voor een van de andere natuurlijke tuinafscheidingen, zoals een wilgentegen schutting, rieten schutting, boomschorsmatten of heidematten

Afmetingen bamboe schutting

Een bamboe tuinscherm is in verschillende afmetingen leverbaar. De bamboematten worden op rol geleverd en u heeft keuze uit verschillende hoogtematen, zoals 180 cm hoog en hoger. Een van de meest gangbare afmetingen is 90 x 180 cm of 100 x 180 cm. Dit is een goede hoogte voor een tuinhek of balkonhek. Wil u graag meer privacy dan kunt u denken aan bijvoorbeeld 180 x 120 cm.
Met een hoogte van 180 cm of zelfs 200 cm heeft u dezelfde hoogte als een standaard tuinscherm. De lengte van de bamboemat op rol verschilt per soort bamboemat en gaat van ongeveer 300 cm tot 500 cm. U kunt de matten zelf op maat maken en zo bijvoorbeeld een bamboe tuinscherm van 180 x 200 cm maken als u een deel van de mat op een gaashekwerk of aan een oude schutting bevestigt.


Heeft u vragen over een bamboe tuinscherm of schutting? Stel deze gerust aan een van onze medewerkers, we helpen u graag met het kiezen van het juiste product. Bekijk hier onze contactgegevens.