close2

Dubbelstaafs hekwerk

Zoekt u een stevig en praktisch tuinhek? Bekijk dan eens ons dubbelstaafs hekwerk. Het is zeer sterk en daardoor een goede manier om ongewenst bezoek te voorkomen in uw tuin. Er zijn verschillende hoogtematen leverbaar, waardoor het op elke plek van pas komt. Bovendien vindt u hier ook alle materialen die nodig zijn om dubbelstaafs hekwerk te plaatsen, zoals metalen palen en beugels.

Filteren
close2

18 producten

Filteren
close2

18 producten

Dubbelstaafmat hekwerk is gemaakt van metalen draden, ook wel staven genoemd. Hier komt ook de naam staafmat vandaan. Staafmat hekwerk is stevig, maar dubbelstaafmat hekwerk is nog steviger dankzij de dubbele draden. Het hek bestaat uit verticale draden die omklemd worden door dubbele horizontale draden. Dit zorgt voor een sterke constructie en hekwerk dat tegen een stootje kan. Dat is ook de reden dit hekwerk vaak wordt toegepast als afscherming van bedrijventerreinen of openbare speelterreinen.

Soorten dubbelstaafmat

Op tuinafscheiding.nl hebben we dubbelstaafmatten in twee diktematen: 6/5/6 en 8/6/8. Dit zegt iets over de dikte van de staven in het hekwerk. Dubbelstaafmat 6/5/6 heeft een verticale staaf van 5 mm dik die geklemd zit tussen twee horizontale staven van 6 mm dik. Als u een wat steviger hek zoekt, dan is de dubbelstaafmat 8/6/8 de juiste keuze. De verticale staaf is bij dit paneel 6 mm dik en de horizontale staven zijn 8 mm dik.

U kunt kiezen uit drie verschillende RAL-kleuren dubbelstaafmatten: RAL 6009 groen, RAL 7016 antraciet of RAL 9005 zwart. De kleurcoating is van hoge kwaliteit en daarom krijgt u hier 10 jaar garantie op. Mocht het hek beschadigd raken, dan hebben wij een speciale lakspray waarmee u het kunt bijwerken.

De staafmatten zijn leverbaar in verschillende hoogtematen. U kunt het daarom op verschillende plekken toepassen. Bijvoorbeeld een laag hekwerk waardoor kippen niet weglopen of iets hoger, zodat de hond in de tuin blijft. En als u echt maximale bescherming wilt, dan is een dubbelstaafs hekwerk van 2 meter hoog ook mogelijk.

Bij de montage van de dubbelstaafmatten zult u merken dat de bovenzijde uitstekende punten heeft (vanaf 143 cm hoog). Dit zorgt ervoor dat er niet over het hek heen geklommen kan worden. Is dat niet nodig of vindt u het niet mooi, dan kunt u het hek ook omdraaien. U plaatst het dan met de punten naar de grond en de laatste dubbele draad die normaal gesproken aan de onderkant zit, komt dan aan de bovenkant te zitten. Hierdoor krijgt uw hek een mooie strakke uitstraling.

Dubbelstaafmat vlechtband   

Dubbelstaafs hekwerk heeft mazen en daardoor veel doorkijk. Dat kan prettig zijn, want hierdoor krijgt u geen opgesloten gevoel terwijl de tuin toch goed afgeschermd is. Maar misschien wilt u juist graag wat meer privacy. Dat kan met ons dubbelstaafmat vlechtband, ook wel privacy-stroken genoemd. U kunt het vlechtband tussen de staven doorvlechten en op die manier privacy creëren. Omdat het dubbelstaafmat vlechtband in stroken wordt geleverd, kunt u helemaal zelf bepalen in hoeverre u het hekwerk dichtmaakt. Zo krijgt uw hek dus een uniek en persoonlijk design, dat precies de hoeveelheid privacy geeft die u wilt.

Dubbelstaafmat hekwerk plaatsen

Wilt u een dubbelstaafmat hekwerk plaatsen? Dan kunt u bij Tuinafscheiding.nl terecht voor alle materialen. Om de staafmatten stevig te kunnen plaatsen zijn metalen tuinhekpalen nodig. Deze ronde palen hebben een diameter van 6,3 cm en zijn speciaal geschikt voor dubbelstaafs hekwerk. De metalen tuinhekpalen kunt u in dezelfde kleur als het hekwerk bestellen zodat het één geheel vormt.

Voor een stevig hek is het van belang dat de palen ver genoeg de grond in gaan. Daarom moeten de metalen tuinhekpalen altijd circa 80 cm langer zijn dan de hoogte van het hek dat u bestelt. Een voorbeeld: voor een dubbelstaafs hekwerk van 83 cm hoog bestelt u de palen van 185 cm lang. Zo weet u zeker dat de paal ver genoeg in de grond komt te staan en het hek echt stevig staat. Kan de paal niet de grond in? Dan kunt u deze plaatsen met de speciale voetplaat.

Voor het bevestigen van de dubbelstaafmatten aan de metalen tuinhekpalen zijn langlip beugels nodig. Voor elke soort bevestiging is een aparte beugel beschikbaar: langlip tussenbeugel, langlip eindbeugel en langlip hoekbeugel. Om de paal strak af te werken, gebruikt u een PVC omsteekdop.

Meer informatie over een hekwerk in de tuin?

Heeft u nog vragen over een dubbelstaafs hekwerk of het plaatsen van dubbelstaafmatten? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar per e-mail, telefoon en chat. We voorzien u graag van advies!