close2

Kastanje hekwerk

Kastanje hekwerk wordt ook wel schapenhek genoemd en heeft een prachtige, rustieke uitstraling. Het past goed in natuurlijke tuinen en staat ook mooi als erfscheiding of hekje in parken of weilanden. Het Engelse hekwerk is wat robuuster dan het Franse hekwerk, dit komt omdat de punten iets grover zijn dan de punten van het Franse schapenhek.

Filteren
close2

10 producten

Filteren
close2

10 producten

Kastanje hekwerk

Het kastanje hekwerk wordt geleverd op een rol, dat is handig met het vervoer, wat vaak gewoon met de auto kan. Maar wij kunnen uw schapenhek uiteraard ook thuisbezorgen.

U kunt kiezen voor Engels schapenhek of Frans schapenhek in verschillende afmetingen en latafstanden. Hieronder leest u het verschil.

Engels hekwerk

De uitvoering van het Engelse hekwerk ziet er wat grover uit dan het Franse hekwerk. De punten zijn met een kapmes gemaakt waardoor het hek er robuust uitziet. Samen met de grillige vorm van de kastanje latten zorgt het voor een prachtig, natuurlijk hek.

U kunt kiezen uit verschillende latafstanden: dat is de ruimte tussen de kastanje latten in het hek. Er is Engels hekwerk met een latafstand van 4 tot 5 cm en 8 tot 9 cm. De kleine latafstand maakt het hek wat fijner en de grote latafstand maakt het Engelse schapenhek wat ruimtelijker.

Frans hekwerk

Het Franse schapenhek is wat fijner vormgegeven dan het Engelse schapenhek. De punten van de kastanje latten zijn zorgvuldig geschaafd en daardoor ook puntiger. Hierdoor ziet het hek er net wat strakker uit, maar ook Frans hekwerk heeft de kenmerkende rustieke en vriendelijke uitstraling. Het Franse hekwerk is verkrijgbaar met een latafstand van 4 tot 5 cm.

Schapenhek plaatsen

Ook voor het plaatsen van een schapenhek vindt u bij Tuinafscheiding.nl de juiste materialen. Met onze kastanje palen zet u het kastanje hekwerk stevig neer. Voor het bevestigen van het hek aan de palen kunt u draadkrammen gebruiken. Lees voor meer informatie ook ons blog over zelf een schapenhek plaatsen. En komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op! Wij geven graag advies en kunnen ook kastanje hekwerk voor u plaatsen.

Onderhoud kastanje hekwerk

Een schapenhek is gemaakt van kastanjehout en dat heeft geen onderhoud nog. Van nature is kastanjehout sterk en heeft het een gemiddelde levensduur van 15 tot 20 jaar. In het begin is de kleur vrij licht, maar door weersinvloeden zal het hout vergrijzen. Dit benadrukt de rustieke en natuurlijke uitstraling van het kastanje hekwerk en heeft geen invloed op de levensduur.

Er kan ook looizuur vrijkomen uit het kastanjehout wat zorgt voor bruine kringen en bruin ijzerdraad. U kunt dit wegvegen, maar uiteindelijk zal het ook vanzelf weggaan.

Kastanje hekwerk schutting

De kastanje hekken worden meestal gebruikt als laag tuinhek rondom tuinen of weilanden. Maar u kunt ook kiezen voor hoog kastanje hekwerk waardoor u er een schutting mee om uw tuin kunt zetten. Ideaal als u bijvoorbeeld graag wilt dat uw hond in de tuin blijft, maar liever geen dichte houten schutting wilt plaatsen.

Wilt u juist wel graag een dichte houten schutting met een landelijke uitstraling? Bekijk dan eens ons assortiment douglas tuinschermen. Douglas hout vergrijst mooi waardoor het, net als kastanjehout, een landelijke uitstraling heeft.