close2

Geïmpregneerde palen

Zoekt u voordelig tuinhout van goede kwaliteit? Dan zijn onze geïmpregneerde palen een goede keuze! U kunt ze bijvoorbeeld gebruiken voor het plaatsen van een schutting met geïmpregneerde houten tuinschermen.

Filteren
close2

9 producten

Filteren
close2

9 producten

De geïmpregneerde palen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kopmaten. Als u geïmpregneerde palen gaat gebruiken voor het plaatsen van bijvoorbeeld geïmpregneerde tuinschermen, dan raden wij aan om palen met een kopmaat van 6,8 x 6,8 cm of 8,8 x 8,8 cm te gebruiken. U kunt deze palen plaatsen met snelbeton of de postsaver om te voorkomen dat de paal gaat rotten.

Wilt u eenvoudig zelf uw schutting bouwen? Kies dan voor onze geïmpregneerde palen met sleuf. Met losse geïmpregneerde houten rabatdelen die u in de sleuven schuift, maakt u zelf een schutting op de gewenste hoogte.

Geïmpregneerde palen plaatsen

Om de juiste lengte van de palen te bepalen, raden wij aan om er vanuit te gaan dat de palen altijd voor een derde de grond in gaan om voldoende stevigheid te geven aan de constructie. Wilt u een schutting maken van 2 meter hoog, dan zijn palen van 3 meter dus de beste keuze.

Hoe u geïmpregneerde palen het beste kunt plaatsen, hangt af van waar u deze voor gebruikt. Voor het plaatsen met tuinschermen moeten de palen in de grond gezet worden. U kunt daarbij snelbeton gebruiken voor extra stevigheid of postsavers waarmee u voorkomt dat de paal gaat rotten.

Als de ondergrond erg hard is kunt u gebruikmaken van een paalpunthouder. Om geïmpregneerde palen te plaatsen op steen of een houten rand is een paalhouder of grondanker aan te raden. 

Pergola met geïmpregneerde palen

Gaat u een schutting bouwen, dan kunt u hier bovenop ook heel eenvoudig een pergola creëren met geïmpregneerde palen. Kies hiervoor een langere paal dan u oorspronkelijk nodig heeft, bijvoorbeeld 4 meter in plaats van 3 meter. De palen laat u boven de tuinschermen uit steken en u verbindt ze met vuren regels aan elkaar. Dit wordt vaak aan beide zijkanten van de paal gedaan. Als u wilt, kunt u het geheel ook nog afwerken met ‘dwarsruiters’. Dit zijn korte stukken van 50 cm die u kunt zagen van een vuren regel of geïmpregneerde paal.

Geïmpregneerde palen kopen

U kunt uw geïmpregneerde palen kopen via onze website en laten thuisbezorgen. Maar het is ook mogelijk om de palen op te halen bij onze vestiging in Barneveld. Heeft u nog vragen over de palen of zoekt u een specifieke afmeting? Neem gerust even contact met ons op!

Andere soorten tuinpalen

Naast geïmpregneerde palen hebben wij ook tuinpalen van andere houtsoorten in ons assortiment, zoals: