• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag gesloten!

0342 786991

Geïmpregneerde houten palen

Palen van geïmpregneerd hout zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kopmaten. Als u geïmpregneerde palen gaat gebruiken voor het plaatsen van bijvoorbeeld geïmpregneerde tuinschermen, dan raden wij aan om palen met een kopmaat van 6,8 x 6,8 cm of 8,8 x 8,8 cm te gebruiken. U kunt deze palen plaatsen met snelbeton of de postsaver om te voorkomen dat de paal gaat rotten.

Wilt u eenvoudig zelf uw schutting bouwen? Kies dan voor onze geïmpregneerde palen met sleuf. Met losse geïmpregneerde rabatdelen die u in de sleuven schuift, maakt u zelf een schutting op de gewenste hoogte.

5 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

5 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

Geïmpregneerde palen plaatsen

Om de juiste lengte van de palen te bepalen, raden wij aan om er vanuit te gaan dat de palen altijd voor een derde de grond in gaan om voldoende stevigheid te geven aan de constructie. Wilt u een schutting maken van 2 meter hoog, dan bestelt u dus palen van 3 meter.

Hoe u geïmpregneerde palen het beste kunt plaatsen, hangt af van waar u deze voor gebruikt. Voor het plaatsen met tuinschermen moeten de palen in de grond gezet worden. U kunt daarbij snelbeton gebruiken voor extra stevigheid of postsavers waarmee u voorkomt dat de paal gaat rotten.

Als de ondergrond erg hard is kunt u gebruikmaken van een paalpunthouder. Om geïmpregneerde palen te plaatsen op steen of een houten rand is een paalplaathouder of grondanker aan te raden. Bekijk hier het assortiment materialen voor het plaatsen van geïmpregneerde palen.

Pergola met geïmpregneerde palen

Gaat u een schutting bouwen, dan kunt u hier bovenop ook heel eenvoudig een pergola creëren met geïmpregneerde palen. Kies hiervoor een langere paal dan u oorspronkelijk nodig heeft, bijvoorbeeld 4 meter in plaats van 3 meter. De palen laat u boven de tuinschermen uit steken en u verbindt ze met vuren regels aan elkaar. Dit wordt vaak aan beide zijkanten van de paal gedaan. Als u wilt, kunt u het geheel ook nog afwerken met ‘dwarsruiters’. Dit zijn korte stukken van 50 cm die u kunt zagen van een vuren regel of geïmpregneerde paal.

Meer weten over een pergola bouwen? Lees dan ons blog over een pergola maken.

Onze dikke geïmpregneerde palen met een kopmaat van 12 x 12 cm zijn ook geschikt voor het maken van een eenvoudig overkapping of veranda. Meer weten? Lees dan ons blog over een veranda bouwen. Meer informatie over het behandelen van geïmpregneerd hout leest u in ons blog over geïmpregneerd hout beitsen.