close2

Zweeds rabat

Onze douglas Zweeds rabat planken worden ook wel potdekselplanken, ijsselrabat of bevelsiding genoemd. Wij leveren Zweeds rabat in diverse afmetingen en kleuren.

Filteren
close2

7 producten

Filteren
close2

7 producten

Wat is Zweeds rabat?

De naam Zweeds rabat verwijst naar het profiel van de zijkanten van de planken. Bij deze profielsoort is de plank aan beide zijden anders. Hierdoor vallen de planken als het ware over elkaar heen bij de montage, wat ook wel het potdeksel-effect wordt genoemd. Daarom worden deze planken ook wel potdekselplanken genoemd.

U kunt Zweeds rabat gebruiken om een tuinafscheiding te maken, maar het is ook heel geschikt voor de wand van bijvoorbeeld een kapschuur of andere Douglas overkapping. Aan de buitenkant vallen de planken over elkaar heen, maar aan de binnenkant is de wand glad. Hierdoor heeft u het voordeel dat het er mooi uitziet aan de buitenkant, maar de wand ook aan de binnenkant praktisch te gebruiken is om bijvoorbeeld iets op te hangen. Veel mensen kiezen voor Zweeds rabat zwart, maar ook blank Zweeds rabat is populair.

Wilt u zelf aan de slag? Bekijk dan ook onze andere producten van douglas hout zoals douglas palen, douglas planken, douglas balken en douglas schaaldelen.

Zweeds rabat douglas

Onze Zweeds rabatplanken zijn gemaakt van douglas hout. Een mooie, robuuste houtsoort die van nature zo’n 10 tot 15 jaar meegaat. Het blanke hout heeft een warme, roze-achtige tint, maar vergrijst door weersinvloeden naar prachtig zilvergrijs. Dat maakt douglashout ook populair bij de liefhebbers van een landelijke uitstraling.

Naast de planken met Zweeds rabat profiel hebben wij ook douglas halfhouts rabat planken die wat strakker op elkaar aansluiten waardoor u een strakkere schutting of wand krijgt.

Zweeds rabat zwart

Naast blanke douglas Zweedse rabatdelen, kunnen wij deze planken ook leveren in geïmpregneerd hout en verschillende kleuren. Zweeds rabat zwart is momenteel een populair product. De landelijke uitstraling van het overlappende profiel van de planken wordt dan gecombineerd met de stoere uitstraling van de diepzwarte kleur. Bovendien wordt Zweeds rabat zwart vaak gecombineerd met blank douglashout vanwege het mooie contrast.

Behalve zwart Zweeds rabat, leveren wij ook grijze en witte planken. Bovendien is het mogelijk om op aanvraag andere RAL-kleuren te leveren. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wilt over de mogelijkheden.

Afmetingen Zweeds rabat

De planken kunt u bij ons in diverse lengtes bestellen. De dikte verloopt van 1,1 cm naar 2,3 cm. De hoogte van de plank is 19,5 cm met als werkende hoogte 17 cm, omdat de planken deels over elkaar heen vallen.

Kwaliteit Zweeds rabat

Het Zweedse rabat van douglas hout is van hoge kwaliteit. Na het zagen is het kunstmatig gedroogd. Voordeel van deze plank is dat deze bijna niet meer kromtrekt. Mocht de Zweedse rabat plank een klein beetje ‘gecupt’ zijn, dan kunt u dit bij het bevestigen van de plank eenvoudig in model drukken.