close2

Houten palen rond

Naast vierkanten palen hebben wij ook houten palen met ronde vorm! Handig als boompaal of voor het neerzetten van een tuinhek.

Filteren
close2

Toont 1-18 van 27 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 27 producten

Ronde palen van hout worden ook wel rondhout palen of boompalen genoemd. Een boompaal is bedoeld om een jonge boom te verstevigen en ervoor te zorgen dat de stam recht kan groeien. Hiervoor hebben wij ook boomband gordel om de boom aan de paal vast te maken.

Geïmpregneerde houten palen rond

De geïmpregneerde ronde palen zijn gefreesd, waardoor de afwerking strak is. Aan de bovenzijde hebben deze palen een punt. Dit zijn de palen die vaak als boompaal gebruikt worden, vanwege de strakke vorm.

Kastanje houten palen rond

Houdt u van een natuurlijke uitstraling, dan zijn kastanje ronde palen een goede keuze. Deze palen zijn ‘geschild’ waardoor de afwerking grover is. Voor een echte robuuste ronde paal kunt u ook kiezen voor een kastanje paal met schors en een diameter van 20 tot 25 cm. Deze ronde palen kunnen wij leveren in diverse lengtes tot wel 800 cm!

Duurzaamheid rondhout palen

Bij tuinafscheiding.nl kunt u ronde palen van geïmpregneerd hout of kastanjehout bestellen. De prijs van kastanjehouten palen ligt wat hoger, maar dat komt omdat ook de levensduur langer is. Geïmpregneerde rondhout palen gaan gemiddeld 10 tot 15 jaar mee en voor kastanjehout geldt een levensduur van gemiddeld 15 tot 20 jaar.
De kastanje palen kunt u direct in de grond plaatsen. Gebruikt u geïmpregneerde palen, dan kunt u het beste de postsaver paalbeschermer gebruiken voor het plaatsen. Dit beschermt de paal tegen rotten zodat deze langer meegaat.

Toepassing van ronde palen

Rondhout palen kunnen voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. De meest voorkomende is het gebruik als palen voor hekwerk. Met draadkrammen kunt u gaaswerk vastmaken aan geïmpregneerde ronde palen en hier bijvoorbeeld planten tegenaan laten groeien. Maar u kunt de palen ook gebruiken om een veldhek aan te bevestigen. Ronde kastanje palen worden meestal gebruikt voor het neerzetten van een kastanje hekwerk of schapenhek op rol. Wij adviseren in dat geval om elke twee meter een paal te plaatsen. Lees ook ons blog over zelf een schapenhek plaatsen.

Een andere mooie tuinafscheiding kunt u maken door de ronde palen naast elkaar te plaatsen. Hiermee creëert u bijvoorbeeld beschutting naast een terras. Voor een speels effect kunt u ervoor kiezen om de palen op verschillende hoogtes boven de grond te plaatsen.

Het plaatsen van de losse palen kan ook afgewisseld worden met andere soorten tuinafscheiding. Bijvoorbeeld gaasmatten met klimplanten of voor een meer moderne tuin:steenkorven met natuursteen ertussen.

Meer weten over ronde houten palen? Neem gerust contact met ons op!