close2

Douglas hout

Houdt u van een landelijke uitstraling? Dan is douglas hout een goede keuze. Deze robuuste houtsoort is van nature duurzaam en geschikt voor veel verschillende toepassingen.

Onze categorieën

Douglashout staat bekend om de warme, roze-achtige kleur die na verloop van tijd mooi vergrijst. Daarom wordt het hout ook vaak onbehandeld toegepast. Maar u kunt bij Tuinafscheiding.nl ook terecht voor douglas hout in andere kleuren, zoals zwart, grijs en wit.

Geschaafd of fijnbezaagd douglas hout

U kunt bij ons kiezen voor producten van geschaafd of fijnbezaagd douglas hout. Het verschil is de structuur van het oppervlak. Fijnbezaagd hout heeft een ruw oppervlak waardoor het robuuste karakter benadrukt wordt. Ruw douglas hout is daardoor populair als constructiehout voor een veranda of kapschuur met landelijke uitstraling. Geschaafd douglashout heeft een glad oppervlak en ziet er daardoor strakker uit.

Vergrijzing douglashout

De natuurlijke kleur van douglas hout is roze-achtig, waardoor het een warme uitstraling heeft. In de buitenlucht zal de kleur gaan vergrijzen naar zilvergrijs. Dit is een natuurlijke eigenschap van het hout en gaat niet ten koste van de levensduur. Bovendien krijgt het hout hierdoor een landelijk karakter.

Wilt u graag de originele kleur van het hout behouden? Dan kunt u douglas hout behandelen met speciale HK-Lazuur.

Zwart douglas hout

Wilt u iets bijzonders in de tuin, dan is zwart douglas hout een aanrader. Vooral Zweeds rabat zwart en de zwarte schutting van douglashout zijn erg populair. Dit zorgt voor een stoere schutting met robuuste uitstraling. De combinatie van een schutting met zwart douglas houten planken en blanke douglas palen is erg fraai vanwege het kleurencontrast. Voor een stoer effect kan zwart douglas hout ook gecombineerd worden met beton.

Andere soorten tuinhout

In ons uitgebreide assortiment tuinhout vindt u ook producten van andere houtsoorten, zoals: