close2

Douglas hout

Zoekt u hout met een warme uitstraling? Dan is douglas hout een goede keuze. Deze robuuste houtsoort heeft van nature een mooi roze-achtige kleur en is erg duurzaam. Bovendien deze houtsoort geschikt voor veel verschillende toepassingen. Hieronder vindt u ons ruime assortiment producten van douglas hout.

Zweeds rabat
Zweeds rabat
Bekijk categorie Bekijk
Douglas planken
Douglas planken
Bekijk categorie Bekijk
Douglas balken
Douglas balken
Bekijk categorie Bekijk
Douglas palen
Douglas palen
Bekijk categorie Bekijk
Halfhouts rabat
Halfhouts rabat
Bekijk categorie Bekijk
Douglas schaaldelen
Douglas schaaldelen
Bekijk categorie Bekijk
Dakbeschot
Dakbeschot
Bekijk categorie Bekijk

Douglas staat bekend om de mooie kleur, het vers gezaagde hout heeft een warme, roze-achtige kleur die na verloop van tijd mooi vergrijst. Daarom wordt er vaak gebruikt gemaakt van onbehandeld douglas. Maar u kunt bij Tuinafscheiding.nl ook terecht voor hout in andere kleuren, zoals zwart, grijs en wit.

In ons assortiment vindt u onder meer balken en palen van douglas hout in verschillende afmetingen. Daarnaast leveren wij douglas planken, douglas Zweeds rabat, halfhouts rabat, douglas schaaldelen en dakbeschot van douglas hout

Wat goed is om te weten: vaak worden douglas en larikshout door elkaar gehaald. Er wordt regelmatig goedkoop douglas hout aangeboden, terwijl dit eigenlijk larikshout is. De kwaliteit van echt douglas hout is beter dan larikshout en daarnaast kunt u de houtsoorten onderscheiden door te kijken naar de kleur, douglas heeft namelijk van nature een warmere gloed.

Geschaafd of fijnbezaagd douglas hout

U kunt bij ons kiezen voor producten van geschaafd of fijnbezaagd douglas hout. Het verschil is de structuur van het oppervlak. Fijnbezaagd hout heeft een ruw oppervlak waardoor het robuuste karakter benadrukt wordt. Ruw hout is daardoor populair als constructiehout voor een veranda of kapschuur met landelijke uitstraling. Geschaafd douglas hout heeft een glad oppervlak en ziet er daardoor strakker uit. We zien dan ook dat geschaafd douglas hout steeds vaker gebruikt wordt voor modernere overkappingen en schuttingen 

Wij hebben een grote voorraad hout bij onze vestiging in Barneveld, maar kunnen ook afwijkende maten of kleuren leveren. Neem gerust contact met ons op als u op zoek bent naar een specifiek product dat u niet op onze site kunt vinden. 

Zweeds rabat douglas

Een populair douglas product zijn de planken met Zweeds rabat profiel. Deze planken vallen bij de montage deels over elkaar heen en daarom worden het ook wel ‘potdekselplanken’  genoemd. Als u kiest voor Zweeds rabat van fijnbezaagd (lichtruw) douglas dan krijgt uw schutting een mooie landelijke uitstraling dankzij de robuuste structuur van het hout.

Vergrijzing douglashout

De natuurlijke kleur van douglas hout is roze-achtig, waardoor het een warme uitstraling heeft. Als u deze houtsoort buiten gaat toepassen, dan zal de kleur door weersinvloeden veranderen naar een mooie zilvergrijze tint. Dit is een natuurlijke eigenschap van het hout en heeft geen invloed op de levensduur ervan. Wilt u graag de originele kleur behouden? Dat kan ook! We raden u dan aan om het hout te behandelen met een speciale HK-Lazuur. Hiermee kunt u de originele kleur behouden of ervoor kiezen om het hout juist een andere kleur te geven. U vindt de HK-lazuur in de categorie Tuinbeits.

Zwart douglas hout

Wilt u iets bijzonders in de tuin, dan is zwart douglas hout een aanrader. Vooral Zweeds rabat zwart en de zwarte schutting van deze houtsoort zijn erg populair. Dit zorgt voor een stoere schutting met robuuste uitstraling. De combinatie van een schutting met zwart douglas houten planken en blanke douglas palen is erg fraai vanwege het kleurencontrast. Voor een stoer effect kan zwart hout ook gecombineerd worden met beton.

Andere soorten tuinhout

In ons uitgebreide assortiment tuinhout vindt u ook producten van andere houtsoorten, zoals: