• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag gesloten!

0342 786991
Douglas hout

Douglas hout

Douglas hout staat bekend om zijn van oorsprong mooie roze-achtige kleur. Daarom wordt Douglas hout vaak onbewerkt toegepast. Tuinafscheiding.nl levert ook Douglas hout in andere kleuren. Zo hebben wij Zweeds rabat Douglas in wit, lichtgrijs, antraciet en zwart. U kunt bij ons terecht voor elk soort product van Douglas hout, zoals Douglas planken en Douglas balken. Kortom: voor Douglas hout kopen bent u bij Tuinafscheiding.nl aan het juiste adres. Bekijk hieronder ons volledige assortiment. Belangrijk voor u om te weten is dat wij alleen Douglas hout verkopen en geen pakketten waarin Douglas en Lariks hout gemixt zijn.

Wat is Douglas hout?

Douglas hout is een houtsoort met een warme, roze-achtige kleur. Het hout komt van de Douglasspar uit het Duitse Zwarte Woud en gaat onbehandeld ongeveer 15 jaar mee. Douglas hout wordt in Duitsland en Oostenrijk al jarenlang gebruikt. In Nederland is Douglas hout nog relatief onbekend.

Verschil Lariks / Larix en Douglas hout

Lariks (Larix decidua) en Douglas (Pseudotsuga menziesii) zijn niet dezelfde houtsoorten, maar worden vaak wel samen verkocht. Lariks hout is echter van mindere kwaliteit. Omdat tuinafscheiding.nl u graag de beste kwaliteit biedt, verkopen wij alleen Douglas hout. Als Douglas hout en Larix in hetzelfde houtpakket verkocht worden, kan dit problemen geven voor de constructie die u ermee wilt maken. Beide houtsoorten hebben andere houteigenschappen, wat betekent dat een paal, balk of plank van Lariks zich anders ‘gedraagt’ dan hetzelfde product van Douglas hout. Larix hout is ‘vetter’ hout door de hoeveelheid hars en daardoor moeilijker te schilderen dan Douglas hout. Bovendien hebben beide houtsoorten een andere kleur, Lariks is geel/grijs en Douglas geel/roze van kleur.   

Toepassingen Douglas hout

U kunt Douglas hout gebruiken voor veel verschillende doeleinden. Het hout wordt veel toegepast bij het maken van tuinafscheidingen en overkappingen. U kunt bij ons terecht voor:
Douglas palen
Douglas planken
Douglas regels
Douglas balken
Douglas rabatdelen
Douglas schaaldelen
Douglas vellingdelen
Douglas terrasplanken
Douglas rabatschutting
Douglas tuindeuren
Douglas tuinschermen
Accessoires Douglas hout

Verschillende kleuren Douglas hout

Zoals eerder beschreven heeft Douglas van oorsprong een zachte roze-achtige kleur. Wellicht wilt u wel de kwaliteit van Douglas hout, maar een andere kleur. Ook dat kunnen wij voor u leveren. Geïmpregneerd Douglas hout heeft namelijk al een andere kleur dan onbehandeld Douglas hout. Daarnaast verkopen wij ook Douglas hout in kleuren als zwart, wit en lichtgrijs. Zo kunt u uw constructie van Douglas hout de uitstraling geven die u wilt.

Douglas hout kopen

Wij hebben onze producten van Douglas hout in verschillende afmetingen. Heeft u een afwijkende maat of wilt u advies? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag!

Oorsprong Douglas hout

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar uit het Duitse zwarte woud en wordt in Duitsland en Oostenrijk al jarenlang gebruikt voor verschillende doeleinden. Sinds enkele jaren wordt Douglas hout ook in Nederland voor gebruikt voor het maken van Douglas schuttingen, overkappingen, pergola, Douglas tuinmeubelen en Douglas houtbouw. Tuinafscheiding.nl biedt u het grootste assortiment van Douglas constructiehout, Douglas Potdekselplanken, Zweeds rabat Douglas, Douglas terrasplanken en Geschaafde Douglas aan.

Tuinafscheiding.nl is dealer van o.a. Hillhout, Woodvision, Tuindeco, Mobilane, Holgard, Betafence, Dekker hout, Elephant, Carpentier