• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786991

Eikenhouten palen

Eikenhout is een inheemse harde houtsoort die erg duurzaam is, onbehandeld gaat het 20 tot 25 jaar mee. Dankzij de lange levensduur is het een goed alternatief voor hardhout. Daarnaast is eikenhout goed te behandelen met een beschermende beits of kleurbeits. Lees ook ons blog over eikenhout behandelen.

Eikenhouten palen of eikenhouten balken zijn door hun robuuste uitstraling erg mooi toepasbaar in de zware houtbouw. Bijvoorbeeld voor robuuste en grote overkappingen, maar ook hooibergen of boerenschuren worden vaak met eiken palen en balken gebouwd.

4 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

4 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

Eikenhout bevat looizuur dat vrij kan komen, daarom raden wij u aan om uitsluitend RVS bevestigingsmaterialen te gebruiken als u het hout gaat monteren. Anders zal het looizuur lelijke vlekken op het bevestigingsmateriaal en het hout veroorzaken. Het looizuur kan ook vlekken veroorzaken op stenen tegels, daarom is het belangrijk om bij het monteren van het hout bescherming over de tegels heen te leggen.

Net als andere houtsoorten 'werkt' eikenhout. Het reageert op weersomstandigheden en temperatuursverschillen: bij warmte krimpt het en bij vocht zet het uit. Dit kan zorgen voor lichte vervormingen en scheuren. Deze scheuren zijn karakteristiek voor eikenhout, net als de noesten: dit zijn de plekken waar de takken aan de boom hebben vastgezeten. Onder invloed van het weer zal de kleur van het hout ook veranderen, eerst kleurt het zwart en daarna zilvergrijs. Alle genoemde eigenschappen hebben geen invloed op de kwaliteit van het eikenhout.

Assortiment eikenhout

Naast deze mooie eikenhouten palen, heeft Tuinafscheiding.nl ook mooie eikenhouten planken en eikenhouten balken.

Bekijk ook de andere houtsoorten uit ons assortiment tuinhout:

Geïmpregneerd hout
Hardhout
Douglashout
Kastanjehout
Steigerhout
Rondhout
Composiet