close2

Eikenhouten palen

Onze eikenhouten palen zijn heel geschikt voor de zware houtbouw. Met deze robuuste, duurzame palen zet u een stevige veranda of overkapping neer.

Filteren
close2

7 producten

Filteren
close2

7 producten

Eikenhout is een inheemse, harde houtsoort die van nature wel 20 tot 25 jaar meegaat. Hierdoor is het een goed alternatief voor hardhout. Bovendien zijn eikenhouten palen populair vanwege de robuuste en landelijke uitstraling. Ze worden vaak gebruikt voor grote overkappingen of veranda’s, maar ook hooibergen of boerenschuren worden vaak met eikenhouten palen en eiken balken gebouwd.

Afmetingen eikenhouten palen

In ons assortiment vindt u eikenhouten palen in verschillende kopmaten: 10 x 10 cm, 12 x 12 cm, 15 x 15 cm en 20 x 20 cm. Deze palen kunnen wij in verschillende lengtes leveren, soms tot wel 6 meter lang! Staat de gewenste lengte er niet tussen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen, wij leveren ook maatwerk.

Eigenschappen eikenhouten palen

Het eikenhout bevat looizuur, wat reageert op metaal. Daarom adviseren wij u altijd gebruik te maken van RVS-bevestigingsmateriaal. Anders kan het looizuur lelijke vlekken veroorzaken op het hout. Het looizuur kan ook vlekken veroorzaken op stenen tegels, daarom is het belangrijk om bij het monteren van het hout bescherming over de tegels heen te leggen.

Assortiment eikenhout

Naast de eiken palen hebben wij ook mooie eiken balken en eikenhouten planken.