close2

Schroeven & spijkers

Om een stevige houten constructie te maken, heeft u de juiste materialen nodig. U vindt hier alle soorten schroeven en spijkers die u nodig heeft. Eenvoudig online te bestellen en snel bezorgd, zodat u direct aan de slag kunt.

Filteren
close2

Toont 1-18 van 32 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 32 producten

Soorten schroeven

Er zijn veel verschillende soorten schroeven. Hieronder vindt u informatie over de meest gebruikte schroeven.

Houtschroeven

De meest gebruikte schroeven zijn de zogenaamde houtschroeven. Deze zijn verkrijgbaar in verschillend varianten en hebben hun eigen manier van verwerken. Zo zijn er houtschroeven zonder freesribben, hierdoor is voorboren van het gat in het hout nodig. Daarnaast vindt u in ons assortiment ook een aantal varianten schroeven met een scherpe punt. Deze zogenaamde zelfborende schroeven kunnen direct in het hout geschroefd worden en het gat hoeft dus niet voorgeboord te worden. Dat scheelt tijd.

Gevelschroeven

Een andere veelgebruikte soort zijn gevelschroeven. Deze zijn geschikt voor bijvoorbeeld douglashout en hardhout. De gevelschroef heeft een speciale voorsnijpunt en kan daardoor zonder voorboren vastgedraaid worden.

De schroeven hebben een slagvaste kop en verzinken in het hout, waardoor ze na montage bijna niet mer zichtbaar zijn. Om het resultaat nog mooier te maken zijn de gevelschroeven in verschillende kleuren verkrijgbaar zoals 'gold' wat mooi bij een houtkleur past en zwarte schroeven waarmee u zwart hout bijna onzichtbaar kunt bevestigen.

Vlonderschroeven

Gaat u aan de slag met een vlonder leggen, dan zijn de speciale vlonderschroeven aan te raden. Dit zijn zeer sterke schroeven van Roest Vast Staal (RVS). Door de scherpe punt kunnen ze moeiteloos verwerkt worden in de hardste houtsoorten zonder dat voorboren nodig is. Daarnaast is de kop van de schroef zo gemaakt dat deze precies in de groef van een plank valt. Hierdoor vallen de vlonderschroeven veel minder op bij uw vlonderterras.

Heeft u vragen over spijkers of schroeven? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.