close2
Filteren

Douglas schaaldelen

Deze douglas schaaldelen zijn ruwe schorsplanken die u kunt gebruiken voor een schutting, tuinhek of wand.

Filteren
close2

4 producten

Filteren
close2

4 producten

Boomschorsplanken

Schaaldelen zijn fijnbezaagde, ruwe boomschorsplanken van douglas hout. Deze planken hebben dus nog een rand van het schors van de boom en hierdoor heeft de plank een prachtige robuuste uitstraling. En de grillige rand van de boomschorsplanken zorgt voor een schutting of wand met het ultieme landelijke karakter.

Douglas schaaldelen blank & geïmpregneerd

Onze douglas schaaldelen zijn leverbaar in blank en geïmpregneerd douglashout. De blanke planken hebben een warme roze-achtige kleur die kenmerkend is voor douglas hout. Deze kleur zal na verloop van tijd vergrijzen, wat de landelijke uitstraling versterkt. De geïmpregneerde schaaldelen zijn wat donkerder van kleur en zullen uiteindelijk ook vergrijzen.

Potdekselschutting met douglas schaaldelen

Deze douglas schaaldelen zijn ideaal om als potdeksel schutting te plaatsen. Dit betekent dat de schaaldelen zo bevestigd worden dat ze deels over elkaar heen vallen. Het voordeel is dat regenwater hierdoor van de planken afloopt en niet op het hout blijft staan, waardoor het wat langer meegaat. Bovendien is het een handige manier om met boomschorsplanken een dichte schutting te maken. De rand van de schorsplanken is namelijk niet recht, waardoor planken nooit helemaal op elkaar zullen aansluiten. Als u een schutting met doorkijk wilt, is dat uiteraard geen probleem. Maar voor een zichtdichte schutting is het dan beter om een potdekselschutting te maken met douglas schaaldelen.

Afmetingen douglas schorsplanken

De breedte van de douglas schaaldelen ligt tussen de 15 en 25 cm. Dit komt door de grillige vorm van de schorsrand. De schorsplanken zijn leverbaar in verschillende lengtes. Wilt u meer weten over de schaaldelen? Neem gerust contact met ons op en stel uw vragen aan onze ervaren verkoopadviseurs.

Ons volledige assortiment van douglas hout bestaat uit:

Douglas planken
Douglas balken
Douglas palen
Halfhouts rabat
Zweeds rabat

Liever een andere houtsoort? Bekijk dan ons assortiment tuinhout.