close2

Tuinhekjes

Een houten tuinhekje past eigenlijk bij elke tuin. In ons assortiment tuinhekjes vindt u hekken van geïmpregneerd hout die een natuurlijke en neutrale uitstraling hebben. De hardhouten tuinhekjes hebben een donkere, warme kleur en een langere levensduur.

Filteren
close2

18 producten

Filteren
close2

18 producten

Heeft u een tuin met veel groen? Dan past een tuinhekje van hout daar gegarandeerd bij. Het hout gaat op in de natuurlijke uitstraling en vormt zo een geheel met de tuin. Maar ook in een moderne tuin zijn houten tuinhekjes mooi voor een natuurlijk accent tussen stenen elementen en donkere kleuren.

Soorten tuinhekjes van hout

In ons assortiment tuinhekjes vindt u hekken van geïmpregneerd hout en hardhout. De geïmpregneerde hekjes zijn voordelig in aanschaf en neutraal van kleur waardoor ze bij elke tuinstijl passen. Wilt u graag een tuinhekje met langere levensduur dan is een hardhouten tuinhek een goede keuze.

Naast de materiaalsoorten kunt u ook kiezen uit verschillende modellen. Kies bijvoorbeeld voor neutraal tuinhekje van verticale planken en afgeronde bovenkant. De ronde vormen zorgen voor een vriendelijke uitstraling. Houdt u meer van strakke lijnen in de tuin? Dan zijn er ook houten tuinhekjes met een kader waardoor de vormgeving strakker en robuuster is. Wilt u liever wat afwisseling, dan zijn er ook houten tuinhekjes met een trellis met diagonale latjes. Bij deze tuinhekken zijn de lijnen wel strak, maar door verschil in de onderkant en bovenkant van het hek heeft het een speelse uitstraling.

Laag tuinhekje

Rondom een voortuin wordt vaak een laag tuinhekje geplaatst in plaats van een schutting, zodat er toch een tuinafscheiding is, maar ook nog zicht op de straat. Hierdoor wordt het tuinhekje ook echt onderdeel van de tuin. Een laag tuinhekje kan ook handig zijn om ervoor te zorgen dat een huisdier wel naar buiten kan, maar niet uit de tuin kan ontsnappen. In dat geval is het wel handig om een tuinhekje te kiezen met niet teveel ruimte tussen de spijlen en een dichte onderkant.

Onderhoud tuinhekjes

Een houten tuinhek zal door weersinvloeden langzamerhand vergrijzen. Dit is een natuurlijke eigenschap van hout en het benadrukt de natuurlijke uitstraling. Wilt u graag de originele kleur behouden dan heeft het tuinhek wel onderhoud nodig. Met houtolie of tuinbeits kunt u het hout beschermen tegen zonlicht en vocht zodat de kleur behouden blijft. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het tuinhekje in een andere kleur naar keuze te verven, zoals sfeervol groen of opvallend rood. Op Tuinafscheiding.nl vindt u hiervoor ook diverse soorten tuinbeits.

Tuinhekjes van andere materialen

Wilt u graag een onderhoudsvrij tuinhek? Dan is een tuinhek van composiet iets voor u. Composiet is een combinatie van houtvezel en kunststofvezel en daardoor zeer sterk. Het heeft geen onderhoud nodig en heeft een lange levensduur.
En heeft u wel eens gedacht aan een tuinhek van beton? Dit heeft een bijzondere, robuuste uitstraling en beitsen is niet nodig.

Twijfelt u welk tuinhek bij uw tuin past? Kom gerust eens langs bij onze vestiging in Barneveld voor advies of neem contact met ons op, we staan u graag te woord!