close2
Filteren
Selectie verfijnen
Gewenste afwerking:
  1. Bandgezaagd 2 producten
  2. Geschaafd 7 producten
  3. Fijnbezaagd 24 producten

Douglas balken

Voor douglas houtbouw hebben wij robuuste douglas balken in diverse kopmaten.

Filteren
close2

Toont 1-18 van 34 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 34 producten

Douglas balken

De dikke douglas balken uit ons assortiment zijn geschikt voor douglas houtbouw. Douglas is een sterke houtsoort die vaak wordt gebruikt voor het bouwen van veranda’s en kapschuren. De balken zijn ideaal voor een stevige constructie en u vindt bij ons ook douglas palen die u als staanders kunt gebruiken.

Douglas regels

De dunnere douglas balken zijn geschikt als regels of panlatten. Met douglas regels kunt u een mooi regelwerk maken voor de wanden in uw schuur of overkapping. U kunt hier bijvoorbeeld douglas planken op vastmaken voor een dichte wand. Kies dan bijvoorbeeld voor Zweeds rabat planken voor een landelijke uitstraling.

Een andere toepassing voor de dunne douglas balken is als panlat voor een houtconstructie. Daarnaast kunnen panlatten ook gebruikt worden als afwerklat.
Al onze douglas balken zijn leverbaan in verschillende soorten, zoals blank en geïmpregneerd hout. Voor een bijzonder effect hebben wij ook zwarte balken. Deze kunt u toepassen met zwarte planken, maar ook afwisselen met planken van blank douglas hout voor een mooi contrast.

Afmetingen douglas houten balken

Op onze website vindt u diverse standaard afmetingen van douglas balken die wij op voorraad hebben. Bent u op zoek naar douglas hout in andere afmetingen dan wij standaard aanbieden, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Dankzij onze rechtstreekse contacten met douglas zagerijen kunnen wij ook specifieke gewenste afmetingen van een douglas balk op bestelling leveren.

Kwaliteit Douglas balken

De balken die u bij Tuinafscheiding.nl vindt, zijn van de beste kwaliteit douglas hout. Het douglas hout is namelijk 4 ex-log gezaagd, wat betekent dat de douglas balken geen volledig hart in de balk hebben, maar een deel van het hart van de stam waaruit gezaagd is. Hierdoor zijn onze douglas balken steviger en zullen minder snel scheuren of kromtrekken. Het hout zal wel iets gaan scheuren na verloop van tijd, maar dat is een natuurlijke eigenschap van deze houtsoort en heeft geen invloed op de sterkte van het hout.

Naast douglas balken hebben wij ook andere houtproducten van douglas hout:

Douglas planken
Douglas palen
Douglas rabatdelen
Douglas schaaldelen
Halfhouts rabat
Zweeds rabat