• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
Winkelwagen (0)

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786991

Eikenhouten planken

Eikenhout is een inheemse hardhoutsoort die erg duurzaam is. Eikenhout is door haar duurzaamheid een goed alternatief is voor hardhout. Daarnaast is eikenhout goed te behandelen met een beschermende beits of kleurbeits.

Vanwege het looizuur wat vrij kan komen uit eikenhout, adviseren wij u uitsluitend RVS bevestigingsmaterialen te gebruiken. Gebruikt u geen RVS bevestigingsmaterialen dan kan dit looizuur lelijke vlekken veroorzaken op de bevestigingsmaterialen en op het eikenhout.

7 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

7 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

Eikenhout werkt en reageert op weersomstandigheden. Dat houdt in dat er eerder sprake kan zijn van lichte vervormingen en scheurvorming in eiken planken. Verder kan eikenhout noesten bevatten. Vooral in het begin zal Eikenhout uitlogen. Het is daarom belangrijk om bijvoorbeeld op natuurstenen tegels eerst een bescherming te leggen zodat het looizuur dat in eikenhout zit de tegels niet zal aantasten.

Tuinafscheiding.nl heeft naast deze eikenhouten planken ook eikenhouten palen en eikenhouten balken.

Er is sprake van kleurverandering bij eikenhout indien het onbehandeld in contact komt met vocht. Wanneer u de eiken schuttingplanken toepast, zal het onbehandeld eerst zwart worden en daarna vergrijzen.

Lees ook ons blog over eikenhout behandelen.