• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786991

Steigerhout behandelen

Steigerhout

In Nederland is het razend populair: steigerhout. Gebruikt hout uit de bouw of nieuw hout voorzien van een verweerde look, beide zijn verkrijgbaar. Maar hoe zit het met het onderhoud? U leest het hier!

Steigerhout beitsen
Benodigdheden voor steigerhout beitsen
Tips voor het behandelen van steigerhout

Waarom steigerhout behandelen?

Steigerhout behandelen is niet persé noodzakelijk, dat geldt eigenlijk voor alle houtsoorten. Maar voor een langere levensduur of een bepaalde uitstraling is steigerhout behandelen wel aan te raden.
Het voordeel van steigerhout behandelen is bovendien dat u zelf invloed heeft op hoe het hout eruit blijft zien. Dat kan een natuurlijke look zijn, maar een whitewash kan ook erg mooi zijn.

Hoe steigerhout behandelen?

De manier waarop u steigerhout gaat behandelen is afhankelijk van uw wensen. Om het hout in ieder geval optimaal te beschermen raden wij u aan om beits te gebruiken. Dit is eenvoudig aan te brengen en zorgt ervoor dat u langer plezier heeft van het steigerhout.

Steigerhout beitsen?

Gaat u steigerhout beitsen, dan zijn er diverse mogelijkheden. Voor een optimale bescherming adviseren we bij Tuinafscheiding.nl om Remmers HK Lazuur te gebruiken. Deze beits beschermt tegen onder meer vocht, houtrot, schimmels en algen. Kortom: gaat u steigerhout beitsen met deze lazuur dan gaat het hout nog langer mee.

U kunt het steigerhout beitsen met en kleurloze beits of beits waar een kleur aan toegevoegd is. Door de kleurloze beits is de eigen kleur van het hout nog goed te zien. De beits met kleur geeft uiteraard een andere kleur aan het hout, maar is niet dekkend. De houtnerf blijft zichtbaar, waardoor de natuurlijke uitstraling van het hout niet verloren gaat.

Naast de HK Lazuur hebben wij ook nog speciale buitenbeits voor steigerhout met een speciale kleur, namelijk white wash, grey wash of brown wash. Deze beits is zeer decoratief en beschermt het hout tegen UV straling en blauwzwam.

Remmers HK Lazuur voor steigerhout      Remmers buitenbeits voor steigerhout
Remmers HK Lazuur    Remmers Buitenbeits 

 

Benodigdheden steigerhout behandelen en beitsen

Als u steigerhout gaat behandelen of beitsen, dan heeft u de volgende materialen nodig:

Tips voor het behandelen of beitsen van steigerhout

  • Zorg ervoor dat het hout droog, vetvrij en stofvrij is. De ideale temperatuur is tussen de 10 graden en 30 graden. Verder is het aan te raden om het beitsen niet in de volle zon te doen.
  • Begin met het beitsen van randen groeven en naden en beits daarna de grotere delen.
  • Strijk met de kwast in een keer de beits erop. Als u tijdens het drogen nogmaals strijkt geeft dit een slordig effect. Heeft u het idee dat de beits niet goed dekt, dan kunt u beter na het drogen een tweede laag aanbrengen.
  • Hoe vaak u het steigerhout moet behandelen hangt af van de plek waar het staat. Als het hout onbeschut buiten staat, is het handig om het beitsen elk jaar te herhalen. Staat het steigerhout op een beschutte plek, bijvoorbeeld onder een veranda, dan kan elke drie jaar ook een goede periode zijn.

Steigerhout beits kopen

Wilt u direct aan de slag met steigerhout beitsen? Bestel dan eenvoudig alle benodigdheden voor het behandelen van steigerhout bij Tuinafscheiding.nl.