close2
Eikenhout behandelen
BLOG ARTIKEL

Eikenhout behandelen

date 10 september 2020

Voor de liefhebbers van een rustieke uitstraling is eikenhout een goede keuze. Bovendien is het een harde houtsoort die zeer duurzaam is, gemiddeld gaat het 20 tot 25 jaar mee. De populaire rustieke uitstraling komt door het vergrijzen van het hout. Gaat u eikenhout niet behandelen, dan zal dit proces vanzelf gaan. Het hout verkleurt dan eerst naar zwart en vervolgens krijgt het een grijze kleur. Wilt u eikenhout wel behandelen, dan leggen we u graag uit wat de mogelijkheden zijn en waarmee u eikenhout kunt behandelen.

Is eikenhout behandelen nodig?

Eikenhout is van nature erg duurzaam en gaat onbehandeld 20 tot 25 jaar mee. In principe is eikenhout behandelen dus niet echt nodig om de levensduur te verlengen, maar het kan wel. Daarnaast kan er natuurlijk een andere reden zijn om toch het eikenhout te behandelen, bijvoorbeeld omdat u het een andere kleur wilt geven. Er zijn verschillende mogelijkheden voor eikenhout behandelen, waaronder eikenhout beitsen. We leggen u graag uit wat er mogelijk is en welke producten u kunt gebruiken.

Eikenhout beitsen

Voor een goede bescherming van het hout is eikenhout beitsen een goede oplossing. Door de beits zal het hout nog langer meegaan en beschermt u het tegen verschillende weersinvloeden. Eikenhout beitsen beschermt onder meer tegen uv-straling en vocht. U kunt eikenhout beitsen met een transparante beits of een dekkende beits.

Gaat u eikenhout behandelen met transparante beits, dan is het voordeel dat de houtnerf zichtbaar blijft. Dat is dus de geschikte manier als u juist de natuurlijke uitstraling van het hout wilt behouden. Overigens is transparante beits ook in verschillende tinten verkrijgbaar. Hierdoor kunt ook eikenhout beitsen in een donkere tint, maar wel met een zichtbare houtnerf.

Wilt u de levensduur verlengen van het hout en het een andere kleur geven, dan is een dekkende beits geschikt. Eikenhout beitsen met een dekkende beits zorgt voor een goede bescherming van het hout in de kleur die u graag wilt. De houtnerf is bij gebruik van een dekkende beits vaak niet meer te zien.

Waarmee eikenhout behandelen?

Op Tuinafscheiding.nl vindt u de producten van Remmers kleurenbeits waarmee u het eikenhout kunt beitsen. De beitsen van Remmers zijn van hoge kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Wilt u het eikenhout behandelen en de houtnerf zichtbaar laten, dan is Remmers HK Lazuur de juiste beits. Naast transparant is deze ook verkrijgbaar in houttinten waarmee u het eikenhout net een andere tint kunt geven. Naast houttinten is Remmers HK lazuur ook verkrijgbaar in grijstinten. Zo kun u kiezen voor een moderne grijze kleur, maar dan met de natuurlijke uitstraling van de houtnerf.

Ook is het mogelijk te kiezen voor Royl outdoor beschermolie. Deze olie is vrij nieuw in het assortiment en is beschikbaar in diverse tinten. Hierdoor worden de mooie houttekeningen behouden, maar krijgt het hout wel een beschermlaag. De olie is beschikbaar in de volgende tinten: 

Wilt u het eikenhout behandelen en een dekkende kleur geven? Dan hebben wij ook diverse kleuren Remmers dekkende buitenbeits en verf wat verkrijgbaar is in onder meer wit en grijs. Maar ook kleuren als oud wit, oud bruin en oud grijs zijn mogelijk. 

Bekijk hier het volledige assortiment tuinbeits

Aan de slag met eikenhout behandelen

Wilt u meteen aan de slag met uw eikenhout behandelen? Op Tuinafscheiding.nl vindt u alles wat u nodig heeft hiervoor. U kunt het eenvoudig online bij ons bestellen en laten bezorgen. Zo heeft u in één keer alles in huis en kunt u meteen uw eikenhout beitsen.

Bekijk ook eens ons assortiment eikenhout.