close2
Geïmpregneerd hout beitsen
BLOG ARTIKEL

Geïmpregneerd hout beitsen

date 10 september 2020

Zoekt u een voordelige houtsoort voor uw tuinscherm of tuinhek? Dan is geïmpregneerd hout een goede keuze. Het gaat dan meestal om vurenhout of grenenhout, wat onbehandeld niet duurzaam is. Door het impregneren wordt het duurzamer en gaat het gemiddeld 10 tot 15 jaar mee. Maar u kunt zelf geïmpregneerd hout ook nog behandelen.

Waarom geïmpregneerd hout behandelen?

Geïmpregneerd hout behandelen is niet altijd nodig, maar kan om verschillende redenen wel handig zijn. Door weersinvloeden zal het hout vergrijzen, wilt u dit voorkomen dan is geïmpregneerd hout behandelen wel nodig. Maar ook om de levensduur te verlengen is het behandelen van geïmpregneerd hout aan te raden.

Er zijn verschillende manieren en middelen om geïmpregneerd hout te behandelen, afhankelijk van wat uw doel is. U kunt bijvoorbeeld geïmpregneerd hout beitsen. Vindt u het belangrijk om het hout te beschermen tegen UV straling, dan is geïmpregneerd hout behandelen met een olie voldoende.

Waarom geïmpregneerd hout beitsen?

Als u het hout goed wilt beschermen en er langer van wilt kunnen genieten, dan is beits daar heel geschikt voor. Door geïmpregneerd hout te beitsen wordt het beter beschermd tegen vocht en bovendien blijft uw tuinhek of schutting er langer mooi uitzien. Bovendien is beits minder dekkend dan verf, waardoor de houtnerf beter zichtbaar blijft. Bij geïmpregneerd hout beitsen blijft dus de natuurlijke uitstraling behouden.

Waarmee geïmpregneerd hout beitsen?

Gaat u geïmpregneerd hout beitsen, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Tuinafscheiding.nl adviseert om gebruik te maken van Remmers HK lazuur. Deze beits biedt een optimale bescherming tegen onder meer vocht, houtrot, schimmel en algen. Geïmpregneerd hout beitsen met deze lazuur zorgt er dan ook voor dat uw schutting of tuinhek nog langer meegaat.

U kunt geïmpregneerd hout beitsen met een kleurloze beits, maar er is ook beits met kleur verkrijgbaar. Bijvoorbeeld Remmers HK Lazuur douglas. Heeft u geïmpregneerd douglas hout, dan kunt u deze lazuur gebruiken ter bescherming, maar ook vanwege de mooie kleur. Vaak zijn de onderdelen van een schutting niet helemaal gelijk van kleur, dat is bij alle houtsoorten het geval. Met de lazuur beits trekt u dit gelijk en zal de kleur nog mooier uitkomen.

Producten voor geïmpregneerd hout behandelen

Op Tuinafscheiding.nl kunt u in één keer alle benodigdheden bestellen om geïmpregneerd hout te behandelen. Dat is handig, want zo kunt u direct aan de slag.

Naast de Lazuur voor geïmpregneerd hout beitsen, hebben wij ook diverse soorten kwasten in ons assortiment. Bekijk hier alle beitsproducten en bestel eenvoudig online!