close2

Schutting schoonmaken

Om uw schutting in perfecte conditie te houden vindt u verschillende producten op Tuinafscheiding.nl. Met onderstaand assortiment kunt u uw schutting schoonmaken zodat het hout er weer netjes uit komt te zien.

Het hout schoonmaken kan bijvoorbeeld met de hout diepte reiniger: dit maakt het hout grondig schoon, zodat het weer klaar is voor een behandeling met beits of olie. Is uw tuinhout vergrijsd? Dan is de hout ontgrijzer ideaal, want hiermee wordt de kleur weer helemaal opgefrist! Voor het schoonmaken van teak en hardhout is er teak cleaner. En verweerde vlekken kunnen verwijderd worden met ontweringswater.

Filteren
close2

3 producten

Filteren
close2

3 producten

Is hout schoonmaken nodig?

Hout hoeft in principe niet schoongemaakt te worden, maar om de levensduur van uw tuinafscheiding te verlengen raden we het wel aan. De gemiddelde levensduur is per houtsoort verschillend. Zo heeft geïmpregneerd grenen een levensduur van 10 tot 15 jaar en hardhout kan wel 15 tot 20 jaar meegaan. En als u uw schutting goed onderhoudt, dan kunt u er langer van genieten.

Hoe maak ik mijn schutting schoon?

Een schutting schoonmaken is niet moeilijk, maar u moet wel eerst bekijken welk onderhoudsmiddel geschikt en nodig is. Zitten er wat verweerde vlekken op het hout? Dan is ontweringswater voldoende om dit te verwijderen. Wilt u de schutting behandelen met olie of beits? Dan kunt u de oude resten eraf halen met de hout diepte reiniger.

Een natuurlijke eigenschap van hout is dat het vergrijst door weersinvloeden. Dat gaat niet ten koste van de kwaliteit, maar het kan zijn dat u het niet mooi vindt. Met de hout diepte reiniger kunt u het hout grondig schoonmaken en met de hout ontgrijzer is het mogelijk om de kleur weer op te frissen zodat de schutting er weer netjes uitziet. Voor het schoonmaken van hardhout kunnen we de teak cleaner aanraden, die speciaal geschikt is voor deze houtsoort.

Schutting onderhouden

Om uw tuinafscheiding goed te onderhouden is de schutting schoonmaken niet voldoende. We adviseren om na het reinigen ook altijd een beschermingsmiddel zoals tuinbeits aan te brengen, zodat het hout er ook langere tijd netjes uit blijft zien. U kunt zelf kiezen welk onderhoudsmiddel u wilt gebruiken, bijvoorbeeld een lazuur waardoor de originele kleur zichtbaar blijft. Of kies voor een geheel andere uitstraling van uw schutting door deze in een kleur naar keuze te verven.

Heeft u vragen over tuinhout onderhoud of een schutting schoonmaken? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers. Zij geven u graag advies.