• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786991
Natuurlijke schutting

Natuurlijke schutting

Een natuurlijke schutting van bijvoorbeeld heidematten is een mooi alternatief voor een tuinscherm met planken. De fijnere structuur en het materiaal zorgen voor een vriendelijke uitstraling. In ons assortiment vindt u zowel fijne heidematten en grove heidematten. Zo kiest u de uitstraling die bij u past. Naast heidematten hebben wij ook rietmatten, wilgenmatten en bamboematten in ons assortiment.

En wist u dat u een natuurlijke schutting ook prima kunt laten begroeien? Zo geniet u nog meer van de natuurlijke uitstraling.

Een natuurlijke schutting biedt meteen privacy omdat het een dichte tuinafscheiding is. U kunt kiezen voor bijvoorbeeld heidematten op rol, maar een kant en klare natuurlijke schutting is ook mogelijk. De natuurlijke schutting is ook een milieuvriendelijke tuinafscheiding, omdat deze gemaakt wordt van natuurlijk restmateriaal. Er is dus geen extra boskap nodig en dat maakt een natuurlijke schutting CO2 neutraal.

U vindt bij tuinafscheiding.nl heidematten, rietmatten, wilgenmatten en bamboematten. Voor het plaatsen van uw natuurlijke schutting heeft u tussenpalen nodig.

Levensduur natuurlijke schutting

De levensduur van een natuurlijke schutting hangt af van het materiaal en de plek waar deze komt te staan. Gemiddeld gaat een natuurlijke schutting circa 5 jaar mee. Wilgenmatten en bamboematten zijn kwalitatief gezien de beste producten. Als u de tuinafscheiding laat begroeien, dan zorgt deze beplanting ook voor extra bescherming van het materiaal. U kunt bij ons ook direct klimplanten meebestellen bij uw natuurlijke tuinafscheiding. Heidematten en fijne bamboematten zijn ook zeer geschikt als tijdelijke aankleding van een tuinscherm dat nog moet begroeien.

Met een tuinafscheiding van wilgenmatten, boomschorsmat, heidemat, rietmat of bamboemat heeft u direct een dichte schutting. Bovendien is deze eenvoudig te bevestigen aan een bestaande schutting of bestaand hekwerk. Heeft u nog geen schutting staan en wilt u graag heidematten, wilgenmatten of andere matten als natuurlijke schutting plaatsen? Dan adviseren wij u om eerst een stevige basis van bijvoorbeeld een betonstaalmat met houten palen te plaatsen. U kunt de natuurlijke afscheiding dan hier tegenaan plaatsen.

Andere soorten natuurlijke schutting

Voor een natuurlijke schutting kunt u ook denken aan een hek van kastanjehout, een heideschutting, natuursteen schutting of kant en klare haagschermen.

Kastanjehout heeft een karakteristieke en natuurlijke uitstraling. Hekwerk van kastanjehout wordt ook wel schapenhek genoemd.
Een heideschutting is een mooi alternatief voor een natuurlijke schutting van heidemat. Het is een schutting van gaaswerk die gevuld wordt met heide. Dit geeft een robuuste en natuurlijke uitstraling en is ook mooi om over een langere lengte af te wisselen met houten tuinschermen.
Voor een stoere en moderne natuurlijke tuinafscheiding is een schutting van natuurstenen een mooie keuze. Deze schutting bestaat uit gaaskorven gevuld met stenen.
Houdt u van groen, dan zijn kant en klare haagschermen heel geschikt. Dit zijn schermen die al geheel begroeid zijn met Hedera (klimop). Wij hebben verschillende soorten schermen waarmee u snel en eenvoudig een volledig groene natuurlijke schutting neerzet.

Balkonscherm
U kunt een natuurlijke schutting ook prima toepassen als balkonscherm. U kunt dan gebruik maken van een natuurlijke tuinafscheiding op rol met een hoogte van bijvoorbeeld 90 cm. Ook dit is ideaal om direct privacy te creëren. Naast natuurlijke wilgenschermen op rol kunt u ook een kunststof balkonscherm op rol als tuinscherm gebruiken. Deze balkonschermen zijn verkrijgbaar in de kleuren antraciet, grijs, teak en bamboe en worden geleverd met bevestigingsmateriaal in dezelfde kleur. Wij kunnen deze schermen leveren met een hoogte van 90 of 180 cm.