close2
Betonpalen schutting plaatsen
BLOG ARTIKEL

Betonpalen schutting plaatsen

date 10 september 2020

Een van de producten die wij het meeste verkopen is de hout beton schutting. Door een schutting met betonpalen te plaatsen, ontstaat er een zeer degelijke tuinafscheiding die lang meegaat. Beton heeft niet alleen een langere levensduur dan hout, maar is ook veel sterker. Bovendien zijn betonpalen in verschillende kleuren en soorten verkrijgbaar, er is altijd een soort die bij uw stijl past. U leest hier meer over: 

Betonpalen plaatsen is en vrij zware klus, omdat de palen heel wat gewicht hebben. Het is dus aan te raden om dit met minimaal twee personen te doen. Hieronder leggen we u uit waar u aan moet denken en hoe u de betonpalen van een schutting moet plaatsen.

Soorten betonpalen

Er zijn veel verschillende betonpalen voor schuttingen. Welke soort u nodig heeft, hangt af van de samenstelling van de schutting. Kiest u bijvoorbeeld voor een hoog tuinscherm van 180 cm hoog op een lage betonband, dan zijn betonpalen met alleen onderin een sleuf nodig. Er zijn ook betonpalen met een hogere sleuf, deze zijn geschikt voor een hout beton schutting met onderplaten met een motief. Als u hier twee onderplaten inschuift, kunt u er een korter tuinscherm boven vastmaken aan de betonpalen. Tenslotte zijn er ook betonpalen die over de hele lengte een sleuf hebben. Dat is handig bij de montage, want u hoeft de betonplaten en het tuinscherm alleen maar in de sleuf te schuiven. Bekijk hier een overzicht van alle soorten betonpalen.

Schutting met betonpalen plaatsen

Benodigdheden betonpalen plaatsen: 

Stappenplan betonpalen plaatsen

Stap 1: Maak met een grondboor de gaten voor de betonnen palen en tussen de gaten een sleuf voor de betonband.

Stap 2: Plaats de palen in de gaten plaatsen met daartussen de betonbanden of onderplaten met rotsmotief.

Stap 3: Stort snelbeton bij de palen in het gat, zodat deze stevig blijven staan.

Stap 4: U kunt nu het scherm aan de betonpalen monteren of bij sleufpalen de betonplaten en houten tuinscherm erin schuiven.

Tips bij het plaatsen van betonpalen voor een schutting

  • Controleer voordat u begint goed of de grond waar u de paal in gaat plaatsen vrij is van puin, wortels en beton(resten). Dan weet u zeker dat de paal ook daadwerkelijk ver genoeg de grond in kan.
  • Voor alle soorten betonpalen geldt dat ze stevig moeten staan. Daarom adviseren wij u om bij het plaatsen van elke paal snelbeton in het gat te storten, zodat deze goed verankerd wordt. 
  • Na het plaatsen van uw schutting met betonpalen kunt u de antracietkleurige palen onderhouden met een speciale coating. Antraciet kan namelijk na verloop van tijd wat lichter worden. Door behandeling met de coating eens in de 2 à 3 jaar kunt u de kleur donker houden. 
  • Sleufpalen kun u ook volledig opvullen met betonnen onderplaten met motief, het resultaat is een zeer degelijke robuuste schutting.
  • U vindt op Tuinafscheiding.nl ook speciale betonpalen voor het plaatsen van een betonnen tuinhek. Deze palen zijn korter dan schuttingpalen en voorzien van een sleuf waar twee betonnen onderplaten met motief in kunnen. 

betonnen schutting betonnen tuinhek

Betonpalen schutting plaatsen via Tuinafscheiding.nl

U kunt de betonpalen van een schutting plaatsen ook aan ons overlaten. Wij kunnen voor u de volledige montage van een hout beton schutting verzorgen. Bekijk alle mogelijkheden voor een hout betonschutting inclusief plaatsing en vraag een vrijblijvende offerte aan.