close2
Filteren
Selectie verfijnen
Gewenste afwerking:
  1. Geschaafd 11 producten
  2. Fijnbezaagd 17 producten

Douglas palen

Met onze sterke douglas palen heeft u een stevige constructie voor uw schutting of overkapping.

Filteren
close2

Toont 19-33 van 33 producten

Filteren
close2

Toont 19-33 van 33 producten

Douglashout is een sterke houtsoort die van nature 10 tot 15 jaar meegaat. Op onze website vindt u douglas palen in verschillende kopmaten. De dikkere palen zoals de douglas houten paal van 15 x 15 cm zijn een populaire keuze voor douglas houtbouw en worden vaak toegepast als staander bij een veranda of overkapping.

De dunnere kopmaten zoals douglas tuinpalen 5 x 5 cm zijn heel geschikt om toe te passen als regelwerk voor een houten wand.

Douglas tuinpalen

U kunt onze douglas tuinpalen ook gebruiken als schuttingpaal. Hierbij is het wel belangrijk om het gedeelte dat in de grond komt te staan, goed te beschermen. Douglas hout is sterk, maar gaat net als andere houtsoorten door contact met de grond uiteindelijk rotten. U kunt dit voorkomen door de douglas tuinpalen in snelbeton te plaatsen. Het voordeel is dat de paal dan ook meteen erg stevig staat.

Een andere mogelijkheid voor het beschermen van douglas tuinpalen is de postsaver. Voor het plaatsen van douglas palen als staander bij een douglas houtconstructie raden we u betonpoeren aan. Hiermee plaatst u de paal iets boven de grond en dat voorkomt dat er vocht vanuit de grond in het hout trekt.

Soorten douglas palen

In ons assortiment vindt u palen van geschaafd hout en fijnbezaagd hout. De fijnbezaagde palen hebben een ruwe structuur waardoor ze een robuuste uitstraling hebben. Houdt u van een strakke uitstraling, dan zijn de geschaafde palen heel geschikt.

Naast de verschillen in afwerking, zijn de palen ook in verschillende kleuren leverbaar. Voor een mooie natuurlijke uitstraling zijn de blanke douglas palen heel geschikt, deze zullen wel door weersinvloeden vergrijzen, dat is een natuurlijke eigenschap van douglas hout die geen invloed heeft op de levensduur ervan.

Kwaliteit douglas tuinpalen

De Douglas palen die wij leveren zijn volgens de zogenaamde 4 ex-logs methode gezaagd. Dit betekent dat er uit een stam vier palen gezaagd worden, zodat het hart van het hout maar deels in de paal zit. Hierdoor zijn onze Douglas palen sterker en zullen minder snel kromtrekken en scheuren. Overigens zullen douglas palen na verloop van tijd wel licht scheuren. Dit is een natuurlijke eigenschap van het hout en heeft geen invloed op de sterkte en levensduur ervan.

Andere artikelen douglas hout

Naast palen van douglas hout kunt u bij ons ook terecht voor andere producten van douglas hout die meestal op voorraad zijn.

Douglas planken
Douglas balken
Douglas schaaldelen
Douglas rabatdelen
Halfhouts rabat
Zweeds rabat

Heeft u vragen over douglas palen? Bel of mail ons dan gerust, we staan u graag te woord.