• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
Winkelwagen (0)

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786991

Schutting plaatsen

Schutting Plaatsen Kosten en Tips om dit zelf te doen

Wilt u zelf een schutting plaatsen? Lees onze schutting plaatsen tips hieronder en meer informatie over schutting plaatsen kosten. Uiteraard kunt u ook ons uw schutting laten plaatsen. Lees er meer over en vraag meteen vrijblijvend een offerte aan. U kunt ook direct een offerte aanvragen voor een Hout Beton Schutting inclusief plaatsing.
Op deze pagina leest u belangrijke tips bij het plaatsen van een schutting, maar ook over de kosten voor schutting plaatsen.

Wat moet een schutting plaatsen kosten?

Van tevoren is het belangrijk om na te denken over de vraag: wat mag voor u een schutting plaatsen kosten? De kosten hangen natuurlijk af van de afmeting van uw schutting, maar ook van de materiaalkeuze. Er is veel keuze in materialen en daar hangen verschillende prijskaartjes aan. Bekijk eens ons assortiment Tuinschermen, zo krijgt u een idee van de verschillende prijzen. Naast een tuinscherm heeft u palen nodig om de tuinschermen aan te bevestigen. U kunt kiezen voor betonnen palen, maar hout is natuurlijk ook mogelijk. Alle houten palen vindt u in de categorie Tuinhout.

De uiteindelijke kosten voor een schutting plaatsen, bepaalt u dus grotendeels zelf. Gaat u samen met uw buren een schutting plaatsen, dan bepaalt u samen het antwoord op de vraag wat een schutting plaatsen mag kosten.

Schutting plaatsen tips

Om u op weg te helpen bij een schutting plaatsen, leest u hier onze schutting plaatsen tips en een stappenplan.
De eerste tip is meteen de belangrijkste: bereid alles goed voor. Overleg met de buren, zodat er later geen onenigheid kan ontstaan. Verzamel alle materialen die u nodig heeft en regel als dat mogelijk is wat hulp. Alleen een schutting plaatsen kan wel, maar met twee personen gaat het gemakkelijker en sneller.

Wat heeft u nodig voor een schutting plaatsen:

Andere belangrijke schutting plaatsen tips voor de voorbereiding: maak van tevoren een tekening van de situatie en hoe u de schutting neer wilt zetten. Dat maakt het ook makkelijker om de schutting met de buren af te stemmen, want u heeft er allebei alvast een beeld bij hoe het er ongeveer uit komt te zien.

Aan de slag met de schutting plaatsen

Stap 1: Begin met het plaatsen van de eerste paal en meet van daaruit waar de andere palen moeten komen te staan. Gebruik touw om een lijn te spannen van de eerste naar de laatste paal zodat de schutting recht komt te staan.

Stap 2: Met de grondboor maakt u gaten voor de palen. Sla de palen minimaal voor een derde in de grond voor voldoende stevigheid.

Stap 3: Wij adviseren om altijd snelbeton rondom de palen in het gat te storten. De paal is dan direct goed gesteld en verankerd. Kiest u voor houten palen en wilt u deze direct in de grond zetten? Dan kunt u gebruik maken van de handige postsaver om te voorkomen dat het hout gaat rotten. De postsaver legt u om het uiteinde van de paal heen en met een gasbrander verhit u het materiaal waardoor het om de paal krimpt. De paal kan vervolgens in het gat gezet worden.

Stap 4: Schroef het bevestigingsmateriaal op de palen en bevestig hier de schermen aan. Om te voorkomen dat het scherm na het schutting plaatsen onderaan gaat rotten, moet het scherm minimaal 5 cm boven de grond komen te staan. In dat geval is het handig om onder het scherm een baksteen te leggen ter ondersteuning tijdens het plaatsen.

Stap 5: Voor meer stevigheid en bescherming tegen rotten, kunt u bij het schutting plaatsen ook onder elk scherm een betonnen onderplaat zetten. De plaat ondersteunt het scherm en zorgt er ook voor dat het hout niet in contact komt met de grond, waardoor het minder snel zal gaan rotten.

      Schutting plaatsen met betonnen onderplaat

Bij een schutting plaatsen is het is handig om per schuttingdeel te werken: dus eerst twee palen neerzetten, het scherm er tussen plaatsen en vervolgens de volgende paal plaatsen enz. Voor het laatste stuk is het handig om de zaag bij de hand te hebben, zodat dit eventueel op maat gezaagd kan worden.