• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786991

Douglas terrasplanken

Voor een mooi aangelegd tuinterras of dakterras hebben wij deze duurzame Douglas terrasplanken. De terrasplanken zijn ook heel geschikt voor een vloer onder een overkapping (zie bijvoorbeeld in ons stappenplank Douglas overkapping maken). U kunt kiezen voor gladgeschaafde, vlakke planken of Douglas terrasplanken met een profiel erin. De Douglas terrasplanken met profiel zijn ook verkrijgbaar in geïmpregneerd hout. Zo bepaalt u zelf de stijl en levensduur van uw houten terras.

Voor een vintage uitstraling hebben wij ook Douglas steigerplanken met greywash. Deze kunt u als terrasplanken gebruiken, maar zijn ook heel geschikt voor het maken van bijvoorbeeld bloembakken of meubels.


11 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

11 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

Duurzaamheid Douglas terrasplanken

Het onbehandelde Douglas hout heeft een levensduur van 10 tot 15 jaar en is daarmee een van de meest duurzame naaldhoutsoorten in Nederland. Het hout heeft veelal een rechte ‘draad’ en zal daarom drogen zonder dat het al teveel vervormt of gaat scheuren.

Als u blanke Douglas terrasplanken gebruikt als buitenterras heeft het materiaal een levensduur van maximaal 5 jaar, omdat het plat ligt. Daarom raden wij u aan om blanke Douglas terrasplanken onder een overkapping toe te passen en voor een buitenterras gebruik te maken van geïmpregneerde Douglas terrasplanken.
Douglas terrasplanken zijn harshoudend, dit zorgt ervoor dat het hout na indroging zeer hard wordt. Als u de planken gebruikt voor een terras, dan heeft u geen last van de hars.

Bevestiging Douglas terrasplanken

Wij adviseren alleen RVS vlonderschroeven of houtschroeven te gebruiken bij de bevestiging van de Douglas terrasplanken op de onderconstructie. U voorkomt hiermee vlekken door de aanwezigheid van looizuur en hars in het hout. Als onderconstructie voor deze Douglas terrasplanken gebruikt u Douglas regels of hardhouten regels.

Wij leveren de terrasplanken in pakketten per M2 inclusief RVS vlonderschroeven en hardhouten onderliggers.

Tuinafscheiding.nl heeft een volledig assortiment producten van Douglas hout:

Douglas palen
Douglas regels
Douglas balken
Douglas planken
Zweeds rabat Douglas

Douglas rabatdelen
Schaaldelen
Douglas vellingdelen
Douglas tuinschermen
Douglas tuindeuren
Douglas ramen en deuren
Douglas rabatschutting
Accessoires voor Douglas houtbouw

Lees ook ons blog over Douglas hout behandelen.