• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786991

EPDM dakbedekking & EPDM folie

Zoekt u dakbedekking voor een plat dak, dan is EPDM dakbedekking een goede optie. Het EPDM folie is zeer waterdicht en goed bestand tegen zon. Duurzame dakbedekking dus, die u bovendien eenvoudig zelf kunt leggen!

14 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

14 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, oftewel een synthetisch rubber met een aantal voordelen waardoor het zeer geschikt is als dakbedekking voor een plat dak. Het rubberachtige materiaal is eenvoudig te leggen en hoef niet, zoals het bekende bitumen, op het dak gebrand te worden. Geen brandgevaar dus en relatief eenvoudig toch een dak met een levensduur die op kan lopen tot wel 50 jaar! EPDM dakbedekking is heel geschikt voor bijvoorbeeld een schuur of als u het dak wilt afwerken bij het maken van een Douglas overkapping.

Dakbedekking met EPDM folie

Zoals al genoemd is voor het leggen van EPDM dakbedekking geen vuur nodig. Het materiaal wordt namelijk geplakt met speciale EPDM lijm. Met de EPDM contactlijm plakt u de randen van de dakbedekking. Dit moet in wel in één keer goed, omdat er met deze EPDM lijm niet meer gecorrigeerd kan worden. De naden worden met de EPDM hechtlijm geplakt. Deze EPDM lijm kan na het toepassen nog gecorrigeerd worden met een zachte bezem, zodat u de oneffenheden zoveel mogelijk kunt 'wegvegen'.

Daarnaast is er speciale EPDM kit voor het plakken van het folie op horizontale en verticale ondergronden van hout. 

Waarom EPDM dakbedekking?

Naast het feit dat EPDM folie gemakkelijk zelf te leggen is als dakbedekking, zijn er nog meer goede redenen om te kiezen voor EPDM op uw platte dak. Het is onder meer licht materiaal, waardoor het eenvoudig te verplaatsen is naar de plek waar het verwerkt wordt. Daarnaast wordt EPDM dakbedekking bevestigd met lijm en kit, het gevaar van het branden van bitumen dakbedekking is dus niet aan de orde. 

EPDM dakbedekking heeft als eigenschap dat het zeer elastisch is zelfs tot wel 400 %. Ook na het aanbrengen blijft het elastisch bij temperaturen van wel -35 tot +120 graden Celsius. waardoor werking goed opgevangen kan worden en uw dak dus waterdicht blijft.

Omdat EPDM dakbedekking goed tegen alle weersomstandigheden kan, zal het niet uitdrogen en dus ook niet scheuren. Bovendien is het onderhoud gemakkelijk en eenvoudig, namelijk de afvoer van het water en de dakgoot schoonhouden, maar dat is iets wat u waarschijnlijk normaal gesproken ook zal doen. 

EPDM dakbedekking bestellen

U ziet hier ons assortiment EPDM folie voor EPDM dakbedekking. U kunt alles eenvoudig via de website bestellen. Naast het folie hebben wij ook de materialen die u nodig heeft om het EPDM folie op uw dak te leggen, zoals de contactlijm, hechtlijm en EPDM kit. Om ook de waterafvoer goed te regelen, kunt u bij ons ook een onderuitloop of stadsuitloop bestellen. Deze zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u ons natuurlijk altijd even bellen of mailen. We helpen u graag met meer informatie en deskundig advies.

Dakbedekking met dakpanplaten of golfplaten

Behalve EPDM kunt u bij ons ook terecht voor dakbedekking met golfplaten of dakbedekking met dakpanplaten voor een schuin dak.