close2
Schutting plaatsen
BLOG ARTIKEL

Schutting plaatsen

date 10 september 2020

Wilt u zelf een schutting plaatsen? Lees onze schutting plaatsen tips hieronder en meer informatie over schutting plaatsen kosten. Uiteraard kunt u ook ons uw schutting laten plaatsen. Lees er meer over en vraag meteen vrijblijvend een offerte aan. U kunt ook direct een offerte aanvragen voor een hout beton schutting inclusief plaatsing.

Op deze pagina leest u belangrijke tips bij het plaatsen van een schutting, maar ook over de kosten voor schutting plaatsen.

Wat moet een schutting plaatsen kosten?

Van tevoren is het belangrijk om na te denken over de vraag: wat mag voor u een schutting plaatsen kosten? De kosten hangen natuurlijk af van de afmeting van uw schutting, maar ook van de materiaalkeuze. Er is veel keuze in materialen en daar hangen verschillende prijskaartjes aan. Bekijk eens ons assortiment tuinschermen, zo krijgt u een idee van de verschillende prijzen. Naast een tuinscherm heeft u palen nodig om de tuinschermen aan te bevestigen. U kunt kiezen voor betonnen palen, maar hout is natuurlijk ook mogelijk. Alle houten palen vindt u in de categorie tuinhout.

De uiteindelijke kosten voor een schutting plaatsen, bepaalt u dus grotendeels zelf. Gaat u samen met uw buren een schutting plaatsen, dan bepaalt u samen het antwoord op de vraag wat een schutting plaatsen mag kosten.

Schutting plaatsen tips

Om u op weg te helpen bij een schutting plaatsen, leest u hier onze schutting plaatsen tips en een stappenplan.

De eerste tip is meteen de belangrijkste: bereid alles goed voor. Overleg met de buren, zodat er later geen onenigheid kan ontstaan. Verzamel alle materialen die u nodig heeft en regel als dat mogelijk is wat hulp. Alleen een schutting plaatsen kan wel, maar met twee personen gaat het gemakkelijker en sneller.

Benodigdheden voor een schutting plaatsen:

Andere belangrijke schutting plaatsen tips voor de voorbereiding: maak van tevoren een tekening van de situatie en hoe u de schutting neer wilt zetten. Dat maakt het ook makkelijker om de schutting met de buren af te stemmen, want u heeft er allebei alvast een beeld bij hoe het er ongeveer uit komt te zien.

Stappenplan schutting plaatsen

Stap 1: Met een grondboor maakt u de gaten voor de palen. 

Stap 2: Begin met het plaatsen van de eerste paal en meet van daaruit waar de andere palen moeten komen te staan. Gebruik touw om een lijn te spannen van de eerste naar de laatste paal zodat de schutting recht komt te staan. Plaats de palen voor minmaal een derde van de totale lengte in de grond zodat de schutting stevig komt te staan. Als u de schutting op betonbanden gaat zetten, dan kunt u nu ook meteen de betonbanden plaatsen. Dit kan alleen met betonpalen, lees hiervoor ook ons blog over betonpalen voor een schutting plaatsen.

Stap 3: Wij adviseren om altijd snelbeton rondom de palen in het gat te storten. De paal is dan direct goed gesteld en verankerd. Kiest u voor houten palen en wilt u deze direct in de grond zetten? Dan kunt u ook gebruikmaken van de handige postsaver om te voorkomen dat het hout gaat rotten. De postsaver legt u om het uiteinde van de paal heen en met een gasbrander verhit u het materiaal waardoor het om de paal krimpt. De paal kan vervolgens in het gat gezet worden.

Stap 4: Schroef het bevestigingsmateriaal op de palen en bevestig hier de schermen aan. Bij een schutting plaatsen is het is handig om per schuttingdeel te werken: dus eerst twee palen neerzetten, het scherm er tussen plaatsen en vervolgens de volgende paal plaatsen enz. Voor het laatste stuk is het handig om de zaag bij de hand te hebben, zodat dit eventueel op maat gezaagd kan worden.

Plaatst u geen betonband onder de schutting, dan kunt u de schermen het beste minimaal 5 cm boven de grond plaatsen om te voorkomen dat het hout gaat rotten door contact met de grond. Het is in dat geval handig om een baksteen onder het scherm te leggen als ondersteuning tijdens het plaatsen.

Stap 5: Indien nodig kunt u de schutting na het plaatsen behandelen voor kleurbehoud. Voor hardhout kunt u dan denken aan bankirai olie en voor bijvoorbeeld blank Douglashout zijn diverse kleuren Remmers buitenbeits verkrijgbaar.

 

 


Bekijk hier de uitgebreide how-to video voor het plaatsen van een schutting.