close2

Dakrandprofiel

Om uw platte dak mooi af te werken is een daktrim of dakrandprofiel onmisbaar. U kunt deze direct op de EPDM dakbedekking monteren. Om het geheel waterdicht te houden, raden wij aan om voor het monteren eerst een rand EPDM kit aan te brengen. 

Filteren
close2

13 producten

Filteren
close2

13 producten

Soorten daktrimmen

Een daktrim of dakrandprofiel is er in verschillende soorten. In ons assortiment vindt u daktrimmen van aluminium en van zink. Een dakrandprofiel van zink heeft een wat meer chique uitstraling dan het profiel van aluminium. Naar de keuze in materiaalsoort kunt u ook kiezen uit verschillende vormen.

Dakrandprofiel met rechte hoek

Voor een strakke afwerking van EPDM dakbedekking is de aluminium rechte daktrim heel geschikt. De hoek van dit dakrandprofiel is recht waardoor het mooi aansluit op de rand van het dak. Hierdoor valt de rand wat minder op, maar het aluminium zorgt wel voor een mooie subtiele dakrand.

Dakrandprofiel met kraal

Er is ook een daktrim met zogenaamde ‘kraal’. Deze rand is halfrond en heeft een wat vriendelijkere uitstraling dan de rechte daktrim. Als de dakrand wat meer mag opvallen, dan is dit een geschikte keuze. Vaak wordt ook voor deze daktrim gekozen als de sfeer rondom het huis wat landelijker is. In dat geval is ook de zinken variant het meest populair.

Daktrim bevestigen

Voordat u een dakrandprofiel gaat bevestigen, is het van belang om een laag EPDM kit op de EPDM dakbedekking te maken. Hiermee zorgt u dat de verbinding waterdicht blijft en er geen regenwater tussen de dakbedekking en het dakrandprofiel kan komen. De meeste van onze daktrimmen kunt u bevestigen met speciale schroeven. De zinken variant wordt vastgemaakt met een klang.

Uiteraard vindt u in ons assortiment ook onderdelen zoals verbindingsstukken en hoeken voor de verschillende varianten daktrimmen die wij verkopen.