close2
Filteren
Selectie verfijnen
Gewenste afmeting (HxB):
  1. 6x6 cm 2 producten
  2. 173x53 cm 1 product
  3. 173x83 cm 1 product
  4. 173x173 cm 1 product
  5. 180x90 cm 3 producten
  6. 180x180 cm 3 producten
  7. 200x300 cm 5 producten

Gaasmatten

ook geschikt voor het bevestigen van een natuurlijke tuinafscheiding, zoals een bamboe schutting of boomschorsmat.

Filteren
close2

12 producten

Filteren
close2

12 producten

Gaasmatten worden ook wel draadmatten genoemd door de stalen ‘draden’ waar ze van gemaakt zijn. De maaswijdte van de draadmatten bepaalt voor een groot deel de uitstraling. Een kleine maas geeft een verfijnde uitstraling en is bovendien handiger voor klimplanten, omdat de planten dan meer houvast hebben. De gaasmatten met grotere maaswijdte hebben een meer grove en robuuste uitstraling. Deze matten zijn met name geschikt voor het bevestigen van natuurlijke matten. U vindt verschillende geschikte natuurlijke matten bij de natuurlijke tuinafscheidingen.

Soorten gaasmatten

De gaasmatten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen. De verzinkte draadmatten, ook wel gegalvaniseerde gaasmatten genoemd, hebben een lichte metaalkleur en zijn leverbaar in drie verschillende maaswijdtes. Houdt u van een industriële en moderne uitstraling, dan hebben wij ook betongaas matten van verroest metaal of zwarte gaasmatten.

Gaasmat gegalvaniseerd

Verzinkte gaasmatten worden ook wel gegalvaniseerde gaasmatten genoemd. Het voordeel van gegalvaniseerd of verzinkt staal is dat het niet snel zal roesten door de beschermlaag. Hierdoor blijft het gaas er mooi en netjes uitzien.
Onze verzinkte gaasmatten hebben dankzij de beschermlaag een mooie lichte uitstraling. Dit geeft een wat strakker resultaat dan de verroeste gaasmatten.

Bevestigen gaasmatten

Deze draadmatten hebben geen kader en daarom is er een ondergrond nodig om ze aan te bevestigen. Hiervoor zijn schuttingpalen heel geschikt, kies bijvoorbeeld voor duurzame hardhouten palen zodat u er lang plezier van heeft. Bovendien heeft het hardhout een mooie warme kleur die na verloop van tijd mooi vergrijst. Voor gaasmatten bevestigen hebben wij speciale clips om ze vast te maken. Met deze bevestigingsclips kunt u de gaasmatten bevestigen aan houten schuttingpalen. Het draad van de matten past precies in de clips en met schroeven zet u deze vervolgens vast aan de palen. De clips voor het bevestigen van gaasmatten worden inclusief schroeven geleverd. Voor het bevestigen van zwarte gaasmatten zijn er ook zwarte bevestigingsclips leverbaar, dit is handig als u de zwarte draadmat combineert met zwarte schuttingpalen. De bevestiging is dan in dezelfde kleur als de mat en de paal en valt daardoor minder op waardoor de tuinafscheiding één geheel vormt.

Voor gaasmatten bevestigen aan muren is er een speciale muurbevestiging. Dit is handig als u bijvoorbeeld bij uw huis wilt beginnen met de schutting, u kunt dan de eerste gaasmat direct aan de buitenmuur vastmaken. Maar de muurbevestiging is ook handig als u een oude muur wilt opknappen. U kunt de gaasmat dan direct op de muur vastmaken en er een klimplant tegenaan laten groeien zodat er een mooie groene wand ontstaat. Of kies ervoor om een natuurlijke mat aan de gaasmat te bevestigen, zodat de oude muur meteen niet meer te zien is. Er zijn verschillende natuurlijke matten geschikt, zoals de wilgenmat die een fijne structuur heeft of de boomschorsmat die een robuuste uitstraling heeft.

Natuursteen schutting met gaaspanelen

U kunt de gaasmatten ook gebruiken voor het maken van een schutting met natuursteen. Als u aan beide kanten van de palen een mat bevestigt, dan kunt u de tussenruimte opvullen met natuursteen. Om dan meerdere gaasmatten aan elkaar te maken, kunt u gaasverbinders gebruiken. Het natuursteen is leverbaar in verschillende kleuren, waardoor u helemaal zelf de uitstraling kunt bepalen. Er zijn stenen met een moderne grijze kleur, maar ook met een warme bruine kleur. U vindt deze producten in de categorie Steenkorven. Vindt u het teveel werk om zelf gaasmatten te bevestigen en te vullen met steen, dan kunt u ook kant en klare steenkorven bestellen die al op maat gemaakt zijn en alleen nog maar gevuld hoeven worden met stenen.

Draadmat met houten kader

Naast de matten zonder kader kunt u bij ons ook terecht voor gaaspanelen met houten kader. Deze panelen vallen wat meer op in de tuin en zijn ook mooi te combineren met houten tuinschermen en hardhouten tuinschermen.